Hronika

Buran vikend: Oduzeta tri vozila, nanizali preko 40.000 KM kazni

Buran vikend: Oduzeta tri vozila, nanizali preko 40.000 KM kazni
Foto: MUP KS | Buran vikend: Oduzeta tri vozila, nanizali preko 40.000 KM kazni

SARAJEVO – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo proteklog vikenda oduzeli su tri motorna vozila od višestrukih prekršitelja u saobraćaju.

Juče u 15.50 sati u ulici Butmirske cetra, policijski službenici PU Ilidža zaustavili su i kontrolisali motorno vozilo „Audi”, vlasništvo A.L., kojim je upravljao vozač A.L. (1998) iz Hadžića. Prilikom kontrole, policijski službenici su utvrdili da je imenovani višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, te da u evidencijama RNK i PE ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 12.022 KM. Predmetno vozilo je privremeno oduzeto.

Istog dana oko 2 sata ujutru na magistralnom putu M-17, opština Hadžići, policijski službenici PS Hadžići zaustavili su i kontrolisali motorno vozilo „Opel Astra”, vlasništvo S.Ć., kojim je upravljao vozač A.Ć. (1998) iz Hadžića. Prilikom kontrole, policijski službenici su utvrdili da imenovani vozilom upravlja prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, da je višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, te da u evidencijama RNK i PE ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 27.760 KM. I ovo vozilo je privremeno oduzeto.

Takođe u nedjelju u 10.45 sati u mjestu Zovik, opština Hadžići, policijski službenici PS Hadžići zaustavili su i kontrolisali motorno vozilo „Golf III”, vlasništvo D.S., kojim je upravljao vozač V.O. (1998) iz Sarajeva. Prilikom kontrole su utvrdili da imenovani vozilom upravlja prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilo, da je višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, te da u evidencijama RNK i PE ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 3.800,00 KM. I ovo predmetno vozilo je privremeno oduzeto, a Opštinskom sudu u Sarajevu protiv sva tri vozača će biti podnijet Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 184. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije