Čuveni srpski trener razočaran Kevinom Panterom: Tri godine vara navijače i stručni štab Partizana 1foto:ABA liga/Dragana Stjepanović

Kapiten cnro-belih odigrao užasno čitavu finalnu seriju sa Crvenom zvezdom.

Kada je trebalo da bude oslonac svojim saigračima, u odsutnom delu takmičarske godine, Kevin Panter je toliko podbacio da je na sve tri utakmice finala sa Crvenom zvezdom delovao neprepoznatljivo loše.

Željko Obradović sinoć posle utakmice nije želeo da odgovori na pitanje u vezi sa lošim izdanjima Kevina Pantera i Zeka Ledeja, međutim i činjenica da je kapitanu Partizana rapidno opadala minutaža kako se serija bližila kraju negde je ilustracija na koji je način šef struke crno-belih tumačio njegove partije i doprinos na terenu.

Kao i na prethodne dve finalne utakmice, treći najplaćeniji košarkaš ove sezone na Starom kontinentu bukvalno je nestao u drugom poluvremenu. Nigde ga nije bilo, iz igre je šutirao očajnih 22,2%, za dva tek 1-6, a sa distance 1-3.

Bila je to partija nalik drugom meču u seriji koji je završio sa tek sedam poena. Jedino je na startu bio košgeterski raspoloženiji (13p) mada se i na toj utakmici ugasio u drugom poluvremenu (poslednje poene postigao u drugom minutu treće deonice).

Vlade Đurović, ugledni srpski trener, poslednjih godina radi kao stručni konsultant na Areni sport. Važi za nekoga ko je u oceni učinka vrlo direktan i nedvosmislen.

U skladu sa tim, sinoć je bio izuzetno razočaran viđenim od strane kapitena Partizana, toliko da je na negativan način sublimirao njegov ukupan učinak u poslednje tri sezone, koliko nastupa u crno-belom dresu.

– Razočaran sam igrom Partizana. Čitavo vreme govorim da je Panter igrač koji zavarava i stručni štab i navijače već tri godine. Sa njim je vrlo teško nešto osvojiti… On nije taj kvalitet za šta ga smatraju navijači – on je vođa, on je kapiten i on je pobednik. Nijedno od ova tri. Nije trebalo da bude kapiten, a od ova dva druga – nije to – poručio je Đurović i možda je zaista u pravu kada se na jedan kant stave partije Amerikanca i uspesi Partizana a na drugi njegova ukupna zarada u protekle tri sezone, koja je u prvoj iznosila više od milion evra,a u trećoj čak 2,7 miliona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari