KAKAV ŠOK U DENVERU - JOKIĆ OSTAO BEZ FINALA! Nagetsi prokockali 20 poena prednosti! Nije pomogla ni BRUTALNA PARTIJA Srbina!
Foto: David Berding / Getty images / Profimedia

istorijski preokret

KAKAV ŠOK U DENVERU - JOKIĆ OSTAO BEZ FINALA! Nagetsi prokockali 20 poena prednosti! Nije pomogla ni BRUTALNA PARTIJA Srbina!

Košarka -

Najveći preokret u istoriji sedmih utakmica u NBA ligi napravili su košarkaši Minesote

Nikola Jokić završio je NBA sezonu, NBA liga će dobiti novog šampiona!

Košarkaši Denvera ostali su bez plasmana u finale Zapadne konferencije, pošto su u odlučujućem sedmom meču polufinalne serije doživeli šokantan poraz od Minesote (90:98).

Aktuelni šampion prokockao je 20 poena prednosti (58:38) i na razočaravajući način završio sezonu. Nakon najbudeljivijeg poraza u šestoj utakmici, branilac titule je zabeležio još jedan neslavan rekord. Preokret Minesote bio je najveći u istoriji 7. utakmica u NBA ligi.

Nagetsima nije pomogla ni fenomenalna partija Nikole Jokića koji je meč završio sa 34 poena, 19 skokova i sedam asistencija. U poslednjoj deonici, kada se utakmica lomila, Nikola je bio jedina svetla tačka Nagetsa. Preuzeo je odgovornost, ali jednostavno nije mogao sam protiv sjajno raspoloženih Vukova. Istina, Džamal Marej je na kraju bio najefikasniji sa 35 postignutih poena, ali je 24 postigao u prvom poluvremenu. Kada je bilo najbitnije bio je potpuno neprimetan na terenu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Karl Entoni Tauns i Mekdenijels sa po 23 postignuta poena, dok je Entoni Edvards meč završio sa 16 poena. Sjajne role u poslednjoj deonici imali su Rudi Gober i Rid. Francuz je postigao 13 poena, osam u poslednjoj četvrtini, dok je Rid zabeležio 11 poena.

Igrači Denvera idu na odmor, a Minesotu očekuje finalna serija Zapadne konferencije sa ekipom Dalasa.

Denver je prikazao sjajnu igru u prvom poluvremenu. Jokić je dominirao u skoku, Nagetsi su igrali sjajnu odbranu, potpuno neutralisali Edvardsa i pronalazili odlična rešenja u napadu. U potpunosti su kontrolisali meč i zasluženo otišli na poluvreme sa 15 poena prednosti. Marej je blistao u prvom delu meča, bio je najefikasniji sa 24 poena, a sjajno ga je pratio Nikola Jokić, koji je na pauzu otišao sa 13 poena, 15 skokova i pet asistencija.

Posle trojke Mareja, na startu treće deonice, Denver je imao maksimalnih 20 poena prednosti (58:38) i u tim momentima delovalo je da će aktuelni šampion rutinski odraditi posao u nastavku meča. Međutim, Minesota se nije predavala. Na krilima Taunsa i sjajno raspoloženog Mekdenijelsa Vukovi prave nestvarnu seriju i u potpunosti se vraćaju u život. Posle trojke Edvardsa uz zvuk sirene, u finišu treće četvrtine, prišli su na -1 (67:66).

Na startu poslednje deonice Minesota dolazi do potpunog preokreta i potpuno preuzima kontrolu. Jedini raspoloženi igrač u redovima Nagetsa u tim momentima bio je Nikola Jokić koji je u potpunosti preuzeo odgovornost. Sa dve vezane trojke Srbin je uspeo da održi Nagetse u životu. Međutim, Minesota je imala odgovor na sjajne poteze Srbina sigurno je čuvala prednost. Mnogo lakše su Vukovi dolazili do poena. Jokić jednostavno nije mogao sve sam protiv sjajne odbrane Minesote. Posle trojke Edvardsa, na tri minuta pre kraja, Vukovi odlaze na velikih +10. Pokušavali su Nagetsi da se vrate u meč, ali to im nije pošlo za rukom. Na kraju - zaslužena pobeda Minesote.

DENVER - MINESOTA 90:98

90:98 - KRAJ! Jokić se vraća kući! Minesota je u finalu Zapadne konferencije!

82:92 vodi Minesota - Denver u ozbiljnom problemu. Posle trojke Edvardsa Minesota odlazi na +10. Još tri minuta do kraja utakmice!

80:85 vodi Minesota - Pet minuta do kraja utakmice, pet poena prednosti ima Minesota!

78:81 vodi Minesota - Nova trojka Nikole Jokića! Kakva drama u Bol areni!

75:79 vodi Minesota - Nestvaran koš Gobera preko ruke Jokića! Neverovatno šta je ubacio Francuz.

75:77 vodi Minesota - Konačno trojka Nikole Jokića! Nakon sedam promašaja Srbin je ubacio trojku i smanjio zaostatak svog tima!

72:77 vodi Minesota - Najveća prednost za Minesotu u dosadašnjem toku utakmice.

69:70 vodi Minesota - Jokić drži Denver u životu u ovim momentima.

67:70 vodi Minesota - Nestvaran preokret Vukova, šta se događa sa Nagetsima!

Kraj treće četvrtine - Denver vodi 67:66! Imali su Nagetsi 20 poena prednosti, ali Minesota je nestvarnom serijom uspela da se vrati u meč. Gledaćemo pravu dramu u poslednjoj deonici!

67:66 vodi Denver - Edvards pogađa trojku uz zvuk sirene! Potpuno se istopila prednost Nagetsa.

65:61 vodi Denver - Konačno poeni Jokića! Dva puta zaredom Srbin postiže poene za Nagetse i ne dozvoljava Minesoti da napravi preokret. Nikola ima 18 postignutih poena.

61:57 vodi Denver - Minesota prilazi na -4, raspala se igra Denvera. Meloun je prinuđen da ponovo zatraži tajm-aut!

61:53 vodi Denver - Posle pet minuta Denver stiže do poena iz igre. Braun pogađa uz zvuk sirene.

59:53 vodi Denver - Nagetsi nastavljaju da promašuju, 15:1 serija Minesote, vratili su se Vukovi u meč.

59:50 vodi Denver - Mekdenijels pogađa novu trojku! Ozbiljna serija Denvera, Timbervulvsi su posle dužeg vremena na jednocifrenom zaostatku!

59:47 vodi Denver - Probudila se Minesota. Vukovi prave seriju i Majk Meloun je prinuđen da zatraži tajm-aut.

58:38 vodi Denver - Džamal Marej pogađa trojku, Nagetsi idu na +20!

Fantastičnu igru prikazali su košarkaši Denvera u prvom poluvremenu. Igrali su sjajnu odbranu, kontrolisali skok i pronalazili odlična rešenja u napadu. Džamal Marej je bio najefikasniji sa 24 postignuta poena, a blistao je i naš Nikola Jokić koji je za 22 minuta igre upisao 13 poena, čak 15 skokova i pet asistencija!

Kraj prvog poluvremena! Denver vodi 53:38! Fenomenalna igra Nagetsa!

51:38 vodi Denver - Jokić dominira u skoku! Postigao je koš uz faul posle ofanzivnog skoka i iskoristio dodatno bacanje! 13 poena, 15 skokova i 5 asistencija ima srpski as!

48:38 vodi Denver - Tauns je vezao pet poena, Majk Meloun odmah traži tajm-aut kako bi prekinuo seriju Minesote.

48:33 vodi Denver - Deseti poen Nikole Jokića na meču! Još jednom je srpski as nadigrao Rudija Gobera.

43:29 vodi Denver - Strašna igra Džamala Mareja! Najveća prednost Nagetsa do sada!

34:25 vodi Denver - Sjajnu odbranu igra Denver na ovom meču, Minesota izuzetno teško dolazi do poena.

30:19 vodi Denver - Traje serija Nagetsa, četiri minuta su Vukovi bez koša. Razigrao se i Porter Junior!

Kraj prve četvrtine, Denver vodi 24:19

24:19 vodi Denver - Sjajna igra Mareja! Dve vezane trojke Džamala Mareja koji se probudio u završnici prve četvrtine, 13 njegovih poena.

10:12 vodi Minesota - Spektakularna asistencija Nikole Jokića za trojku Poupa, a onda koš maestralnog Somborca i Nagetsi prilaze na -2.

5:12 vodi Minesota - Serija gostiju, izuzetno nervozan početak tima iz Kolorada.

5:4 vodi Denver - Prvi poeni Jokića na meču posle četiri minuta košarke u Bol areni.

3:2 vodi Denver - Marej postiže prvu trojku, Tauns na drugoj strani ubacuje prve poene za Minesotu.

Utakmica je počela!

Uoči meča:

Startna petorka Denvera:

Dolazak igrača u Bol arenu

Luda serija

Podsetimo, Minesota je napravila dva brejka u Koloradu na startu ove uzudljive serije i povela sa 2:0. Međutim, na krilima maestralnog Nikole Jokića Denver je uspeo da napravi pravo čudo. Ostvarili su dva trijumfa u Mineapolisu i izjednačili na 2:2, a onda pred svojim navijačima stigli i do prednosti od 3:2 u seriji. Ipak, u šestom meču Vukovi su na svom terenu razbili Grumenje i stigli do izjednačenja 3:3, pa će finalista Zapada biti poznat posle 7. utakmice.

Pobednika ovog meča u velikom finalu Zapadne konferencije čeka Dalas, koji je u izuzetno uzbudljivoj seriji bio bolji od ekipe Oklahome.

Denver, Nikola Jokić
foto: Profimedia

Rezultati mečeva:

1. meč: Denver – Minesota 99:106

2. meč: Denver – Minesota 80:106

3. meč: Minesota – Denver 90:117

4. meč: Minesota – Denver 107:115

5. meč: Denver – Minesota 112:97

6. meč: Minesota – Denver 115:70

Minesota igra sjajnu košarku ove sezone, od starta plej-ofa delovali su nezaustavljivo. U trijumfima protiv Nagetsa prikazali su fantastičnu igru u odbrani, propisno su "prebili" i nadigrali aktuelne šampione i na tim mečevima uspeli su da zadrže na proseku od 83 poena po utakmici.

Fantastični Jokić

Ako neko može da stane na put ekipi Minesote i poremeti njihove planove, to je najbolji igrač na planeti i trostruki MVP NBA lige Nikola Jokić, koji je aposlolutni lider u svim segmentima igre. Sav fokus je na Somborcu, oko koga se vrti cela koncepcija igre Nagetsa.

Iako je za njega zadužen zvanično najbolji defanzivac lige Rudi Gober, Nikola na šest utakmica u seriji protiv Minesote prosečno beleži 28,2 poena po utakmici.

Nikoline impresivne brojke:

1. meč - 32 poena, 8 skokova, 9 asistencija

2. meč - 16 poena, 16 skokova, 8 asistencija

3. meč - 24 poena, 14 skokova, 9 asistencija

4. meč - 35 poena, 7 skokova, 7 asistencija

5. meč - 40 poena, 7 skokova, 13 asistencija

6. meč - 22 poena, 9 skokova, 2 asistencije

S druge strane, blista američki reprezentativac Entoni Edvards. Na prvom meču ostvario je plej-of rekord karijere sa 43 postignuta poena, a sjajne brojke imao je i u nastavku serije. Ubedljivo je najefikasniji igrač Timbervulvsa sa 29,7 poena po utakmici u prvih šest mečeva sa Nagetsima.

Entoni Edvards
foto: David Berding / Getty images / Profimedia

Dakle, jasno je da će bekovska linija Denvera morati dosta bolje da odradi posao u odbrani na odlučujućem sedmom meču kako bi Nagetsi obezbedili plasman u veliko finale Zapada.

Kurir sport/J.M.

00:24

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track