Crvena zvezda osvojila šampionsku titulu u ABA ligi 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

Košarkaši Crvene zvezde šampioni su ABA lige pošto su i u trećoj utakmici finalne serije savladali Partizan rezultatom 82:76 (20:18, 22:20, 17:14, 23:24).

Nakon dve pobede na domaćem terenu, crveno-beli su napravili brejk i kao gosti slavili u „Beogradskoj areni“ što im je bilo dovoljno da sa maksimalnih 3:0 u seriji dođu do titule u regionalnom takmičenju.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Rokas Gedraitis i Luka Mitrović sa po 12 poena, dok ih je pratio Jago dos Santos sa 11.

Zvezda je bolje počela meč, pa je u prvoj četvrtini imala plus osam (4:12), potom i plus sedam (13:20), ali je Partizan u finišu prve deonice sa pet vezanih poena Avramovića prišao na dva poena zaostatka (18:20).

Crno-beli su na startu druge četvrtine izjednačili, ali je Zvezda odmah vratila prednost na svoju stranu i uz dobru partiju Giedraitisa sačuvala je do odlaska na veliki odmor – 38:42.

Trojkama Pantera i Avramovića, Partizan je na početku treće četvrtine poveo prvi put na utakmici (44:42), ali je potom stao. Zvezda je odgovorila serijom 10:0 (44:52), da bi na poslednji odmor otišla sa plus sedam (52:59).

Posle minut ipo igre u poslednjoj četvrini, Zvezda je stigla do prve dvocifrene prednosti (55:65), ali se izabranici Željka Obradovića nisu predavali. Crno-beli su prišli na dva poena zaostatka (68:70), ali je Zvezda trojkom Teodosića odbila taj pokušaj domaće ekipe da se vrati u meč.

Zvezda je do finiša utakmice čuvala vođstvo, iako je Partizan uneo uzbuđenja u poslednji minut. Partizan je trojkom Avramovića na 44 sekundi pre kraja, a potom i poenima Smita sa linije za slobodna bacanja prišao na minus dva (76:78), ali je Nedović potom stavio tačku na ovaj meč i ovo finale.

U timu Partizana je najbolji je bio Aleksa Avramović sa 17 poena, Danilo Anđušić je ubacio 13, a Pi Džej Doužer i Mateuš Ponjitka po osam.

Domaći tim je na ovom meču bio bez Džejmsa Nanelija koga je trener Željko Obradović ostavio u „civilu“ posle današnjeg incidenta u Areni i sukoba sa igračem Zvezde Stefanom Lazarevićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari