Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Одржан дечији карневал као увертира у нови фестивал класичне музике за децу „СимфониФест Нови Сад“ (ФОТО/ВИДЕО)

Данас је у Новом Саду почео дечији карневал под маскама. Свечана поворка која сада већ броји више од 500 малишана сакупила се у 17 часова испред Извршног већа Војводине.

Поворка се кретала од Извршног већа Војводине, кроз Дунавски парк, Дунавску улицу, Змај Јовину улицу па све до Трга слободе где су чекали аниматори, окрепљење и други забавни садржаји.

На Тргу слободе, присутнима су се обратили:

Драган Алексић, в.д. заменика начелника Градске управе за културу и Марија Јелић, директорка фестивала „СимфониФест Нови Сад“ и оперска певачица.

Како је изгледао целокупан догађај можете погледати у нашем видео прилогу.


Овај карневал је увертира у нови и први фестивал класичне музике за децу „СимфониФест Нови Сад“ који ће бити одржан 1. и 2. јуна у великој дворани СПЕНС-а.

Првог викенда у јуну, деца ће имати прилику да слушају једно од најпознатијих остварења класичне музике за децу, „Карневал животиња“, француског композитора Камија Сен-Санса, као и чаробну „Wild symphony“ Дана Брауна, аутора Да Винчијевог кода.

Карневал животиња извешће Зрењанинска филхармонија, под диригентском палицом Стефана Зекића, док ће „Wild symphony“, премијерно у нашој земљи, извести Српски симфонијски оркестар, а дириговаће Миран Ваупотић.

Najstariji novosadski park nekad je bio mnogo prostraniji nego danas, a jezero bar pet puta veće (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.