Dobrica Veselinović: Izbori 2. juna u opštini Palilula biće svojevrstan referendum 1foto: L. S.

Kandidat za gradonačelnika Beograda opozicione liste „Biram borbu“ Dobrica Veselinović izjavio je danas u Kotežu da će izbori 2. juna u opštini Palilula biti svojevrstan referendum između te i liste Srpske napredne stranke.

Veselinović je novinarima, posle razgovora sa građanima sa leve obale Dunava, rekao da oni imaju višedecenijske probleme, koji bi se mogli rešavati decentralizacijom.

Palilula je velika opština, a smatramo da građani treba da se pitaju o stvarima koji se tiču njihovog kraja. Zato je potrebno promeniti Statut grada i povećati broj opština kako bi nadležnosti za rešavanje problema bile tamo gde oni nastanu, rekao je Veselinović.

On je naveo da se naselja na levoj obali suočavaju sa nedostatom infrastrukture, puteva, kanalizacije, nedostaju ozbiljni programi energetske efikasnosti, odnosno ovaj kraj karakteriše veliki broj individualnih ložišta i veliko je zagađenje vazduha.

Poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović ukazala je da je neprihvatljivo da ljudi u 21. veku nemaju kanalizaciju.

Izgradnja kanalizacije je složen problem pre svega zbog nerešenih imovinsko-pravnih problema, istakla je ona i dodala da bi iz gradskog budžeta trebalo izdvojiti novac da se uradi kvalitetan projekat.

Ona je ukazala da je zapostavljen i projekat, započet pre 15 godina, odnosno fabrika za prečišćavanje vode u Krnjači, što bi sa novcem iz budžeta bilo moguće i izvodljivo rešiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari