Fudbal

Piksi otpisao igrača koji ga je spasio blamaže protiv Bugara

Piksi otpisao igrača koji ga je spasio blamaže protiv Bugara
Foto: Screenshot/X.com | Piksi otpisao igrača koji ga je spasio blamaže protiv Bugara

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković ne misli da je Darko Lazović potreban reprezentaciji. Fudbaler koji je ove sezone odigrao 30 utakmici u Seriji A u dresu Verone, čiji je i kapiten, nije se našao ni na širem spisku koje je selektor izabrao za Evropsko prvenstvo.

Očekivao se u najmanju ruku na ovom spisku rođeni Čačanin, ali njegovo iskustvo i dugi niz godina igranja u jakoj italijanskoj ligi, ipak, nisu ovog puta presudili da ga Stojković pozove za veliko takmičenje.

Lazović jeste u ozbiljnim igračkim godinama (33), iza njega su i dugi periodi odsustvovanja sa terena zbog povreda, ali je ove sezone jedan od najvažnijih igrača u ekipi iz grada "Romea i Julije". Njegova forma je u usponu kako se sezona bliži kraju.

Na posljednjih šest utakmica upisao je dva gola i asistenciju i definitivno je dao mnogo ekipi da sačuva status u elitnom društvu, navodi b92.

Za Piksija, ipak, nedovoljno da bi bio dio nacionalnog tima za borbe na EP ovog ljeta.

Kako piše b92 upravo je Lazović spasio i Srbiju i Piksija blamaže u meču sa Bugarima u prethodnim kvalifikacijama - ušao je sa klupe i postigao gol u 95. minutu meča. Majstorskim golom je bukvalno u posljednjem trenutku donio bod "orlovima" i spriječio veće komplikacije u nastavku borbe za prolazak na EP. Biće da je taj Lazovićev uzlet u Razgardu bila i posljednja velika stvar od njega u reprezentativnom dresu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije