Vesti

0

Vučić: Atentator na Fica osnivao organizaciju „Slovačka protiv nasilja“

Izvor: Beta, N1, Pink, Agencije

Vučić: Atentator na Fica osnivao organizaciju „Slovačka protiv nasilja“

Izvor: Beta / Miloš Miškov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o atentatu na Roberta Fica, kazao je da je atentator na slovačkog premijera "osnivao organizaciju Slovačka protiv nasilja". On je prethodno kritikovao pripadnike koalicije Srbija protiv nasilja.

„Interesantna je ta priča to protiv nasilja. Znate li koju je organizaciju osnivao ovaj što je upucao premijera Fica? Slovačka protiv nasilja. Sve slučajno“, kazao je Vučin na TV Pink.

Na pitanje da li se boji za svoju bezbednost u Srbiji, rekao je da su to „besmislice“.

„Ne bojim se ni u Njujorku, a ne u Srbiji. Robert Fico je istinski slobodarski lider, veliki, slobodoljubivi, nezavisni lider. Kapa dole za Roberta Fica. Nadam se da će biti bolje, pa kad se vratim iz Njujorka da sa drugom Viktorom odem i posetim ga.“, poručio je Vučić.

Idem u Njujork, 23. maja će se videti ko su prijatelji Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sutra putuje u Njujork kako bi u četvrtak, 23. maja prisustvovao sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se glasati o rezoluciju o Srebrenici i dodao da će se tada videti ko su prijatelji, a ko partneri Srbije.

On je najavio da će sutra ujutro biti u Hramu Svetog Save, sa predstavnicima Srba iz regiona i patrijarhom Porfirijem, uoči leta za Njujork.

Borićemo se, znam kolika je sila koja nam preti, koliko su veliki i snažni, ali siguran sam da ćemo dati sve od sebe, rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da je za njega bila „odvratna“ igra Crne Gore oko amandmana na rezoluciju i sa kim su ti amandmani pregovarani, a nisu sa Srbijom.

Reč je o prljavoj igri da se Srbiji zapuše usta, a reč je o perfidnom triku. Govori se o individualnoj krivičnoj odgovornosti, a namerno se ostavlja da postoji jasno zaključivanje moralne i političke kolektivne odgovornosti, predočio je Vučić.

„Mi ćemo u četvrtak uveče znati ko su nam prijatelji u svetu, a ko partneri. Svi oni koji ne glasaju, uzdržani su ili protiv su nam prijatelji, a sa svima ostalima ćemo imati korektne odnose, ali ćemo znati da nam nisu prijatelji“, rekao je Vučić.

„Savo Manojlović je praznjikav“

Vučić je komentarisao i snimke izjava opozicionih lidera i propagandne spotove te televizije i ponovio da opoziciju finansiraju iz stranih zemalja, sa ciljem da „sruše samostalnu i nezavisnu Srbiju“.

„Lokalni izbori su važni, kanalizacija ja važna i to konačno rešavamo, putevi, nikad ih nismo više gradili, ali to nije samo pitanje lokalnih izbora, cilj je da sruše samostalnu i nezavisnu Srbiju“, rekao je Vučić.

On je naveo da je njegova široka koalicija sa Ivicom Dačićem i Milicom Đurđević Stamenkovski pokazala ozbiljnost, a opozicija je svojim deobama i nesposobnošću da i liste podnesu, pokazala da je neozbiljna, da nema program niti ideologiju.

Komentarišući izjavu Sava Manojlovića iz pokreta Kreni-promeni da Vučića vidi u zatvoru, a Dačića kao svedoka saradnika, Vučić je rekao da je njihov jedini program „Vučić će u zatvor“.

„Sava mi (je) žao, on je inače praznjikav, ali ljudi će to da vide“, rekao je i naveo ; da „oduševljenje onih koji promene izbor traje nekoliko meseci pa prođe“.

Vučić je više puta ponovio da ne želi da komentariše, ali je kritikovao i izjave stare i više meseci, pa i više godina.

Posle prošlogodišnje izjave doktora Branimira Nestorovića rekao je da je važno u državi da se se zna ko odlučuje i ko snosi odgovornost, ali njega nije kritikovao.

Vučić je preporučio građanima da pročitaju list Alo koji je objavio dodatak o zločinu u Srebrenici.

Plata u Nišu rasla proporcionalno brže nego u Beogradu i Novom Sadu

Kazao je i da je plata u Nišu rasla proporcionalno brže nego u Beogradu i Novom Sadu, kao i da se nigde ne gradi toliko auto-puteva i pruga kao u tom gradu.

On je na primedbe da bi mu najteže pao gubitak na izborima u Nišu, kazao da je za 10 godina proveo više vremena u tom gradu, nego svi oni koji su bili na funkciji predsednika Srbije od 1945. godine zajedno.

„Kažete Niš ima budžet od 15 milijardi, a Novi Sad 45 milijardi, a Beograd pet puta više od Novog Sada. Što ne kažete koliki je bio budžet Niša, što ne kažete narodu da radimo brzu prugu Beograd-Niš, i da smo uradili Grdeličku klisuru zbog Niša“, upitao je Vučić.

On je rekao i da će poslednjeg dana predizborne kampanje posetiti Niš i reći građanima šta misli, kao i da smatra da je taj grad na odličnom putu i da se nikada u istoriji nije brže i bolje razvijao.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR