Uspešno završen zajednički projekat Crvenog krsta sa osnovnim i srednjim školama

STARA PAZOVA – Crveni krst Stara Pazova je u saradnji sa stručnim timovima iz svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije Opštine sproveo projekat „Odaberi mudro – odmeri pametno“ – prevencija zavisnosti od interneta.

U fokusu trodnevne obuke, koju su prošle dve grupe, bila je tema emocionalne pismenosti, tj. kako prepoznati, usmeriti i kontrolisati brojna osećanja kod dece i adolescenata.

Osamnaest polaznika je na kraju dobilo sertifikat o završenoj obuci a stečeno znanje će primenjivati svakodnevno u poslovnom ali i privatnom životu. Neke od tema koje su bile obrađivane na radionicama su: pojam emocija i modeli emocionalnog reagovanja, emocionalna azbuka, razumevanje funkcije i klasifikacija zdravih i nezdravih emocija, tehnike prevazilaženja intenzivnih emocionalnih reagovanja, greške u razmišljanju, „prva pomoć“ kod straha, potištenosti, besa…

Tokom septembra, oktobra i novembra u planu je da se nastavi ovaj projekat ali sa drugačijom, ne manje važnom temom – kontrola besa. Kako ističu edukatori u projektu, poslednje generacije su sve agresivnije te će i ova tema takođe biti vrlo korisna za naredne polaznike koji su u stalnom kontaktu sa mladima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.