Počela manifestacija „U bojama dece“

SOMBOR – U organizaciji Udruženja somborskih učitelja, a pod pokroviteljstvom Grada Sombora, u Narodnom pozorištu u Somboru, svečano je otvorena manifestacija „U bojama dece“, koja će ove godine da traje tri dana, a održava se pod sloganom „Učitelji, našeg znanja temelji“.

Ispred lokalne samouprave, otvaranju manifestacije prisustvovale su zamenica gradonačelnika, Ljiljana Tica i članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja, Anita Stojakov.

Tokom tri dana, manifestacija igre, znanja i razmene iskustva, održaće se kroz aktivnost nastavničkog i učeničkog stvaralaštva, preko likovno – literarnog konkursa „Heroji našeg doba“, stručnog skupa pod nazivom „Kako sačuvati integritet učitelja i nastavnika u današnje vreme“, te javnog časa sa penzionerima i edukativno – kreativnih i sportskih aktivnosti u okviru „Šarenog dvorišta“.

Celokupni program su svojim nastupom ulepšali Dečiji hor „Teslini slavuji“ OŠ „Nikola Tesla“ Kljajićevo, kao i učenici osnovnih škola „Ivo Lola Ribar“ i „Dositej Obradović“ iz Sombora. Za kraj večeri, članovi Dramske sekcije OŠ „Ivo Lola Ribar“ izveli su predstavu „Sudac srca meka“, u režiji Tanje Ogrizović.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.