MINISTAR VESIĆ: Nema životno ugroženih u sudaru vozova, dvoje od četvoro povređenih već danas možda idu kući! Ljudski je faktor
Foto: screenshot Prva tv

o nesreći u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta

MINISTAR VESIĆ: Nema životno ugroženih u sudaru vozova, dvoje od četvoro povređenih već danas možda idu kući! Ljudski je faktor

Društvo -

Prema njegovim rečima, ovo je treći takav događaj u tunelima za Bg voz - 1992. i 2013. godine

BEOGRAD - Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da nema životno ugroženih u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći, u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta, i da od četvoro prebačenih u Uregentni centar dvoje - mašinovođa i kondukterka - imaju prelome, dok će dvoje putnika možda već danas biti pušteno kući.

"Signal, koji se nalazi u tunelu, kompozicija BG voza nije poštovala. Naša komisija na terenu istražuje, kao i tužilaštvo. Sačekaćemo konačni izveštaj ali ono što sada gotovo sa sigurnošću možemo da kažemo da je u pitanju ljudski faktor", rekao je Vesić, za TV Prva.

Goran Vesić
foto: screenshot Prva tv

On je naveo da je noćas pušten u saobraćaj levi kolosek, nesreća se desila na desnom, teretni voz je prebačen za Pančevo, ali noćas nije uspelo izvlačenje Bg voza zbog oštećenja lokomotive.

"Očekujemo da do 14 časova izvučeno sva tri dela te putničke kompozicije prema stanici Vukov spomenik i imaćemo kompletno normalizovan saobraćaj na oba koloseka do ponedeljka ujutru", naveo je Vesić, dodajući da će putnički saobraćaj Bg voza ići tako što će se na toj deonici koristiti jedan kolosek.

Prema njegovim rečima, ovo je treći takav događaj u tunelima za Bg voz - 1992. i 2013. godine.

"Dok sam bio na funkciji u Beogradu insistirao sam na obnovi beogradskog čvora. Mi smo iz ministarstva počeli projekat sa Svetskom bankom na obnovi ovog tunela, očekujemo da do 2025. počnemo sa njegovom rekonstrukcijom", rekao je Vesić, navodeći da se taj tunel nalazi u saboraćaju od 1981. i nije do sad u njega mnogo ulagano.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track