0
Domaći fudbal

Djordje Crnomarkovic jump for the ball against Milutin Vidosavljevic, Tomislav Dadic (L) Luka Zoric, Slobodan Simovic and goalkeeper Stojan Lekovic during the Mozzart Super Liga Season 2023/2024 Play Off match between Radnicki 1923 and Vojvodina at stadium FK Vozdovac on May 16, 2024 in Kragujevac, Serbia. (Photo by Dragan Karadarevic/Starsport.rs ©)

RADNIČKI U POTENCIJALNOM PROBLEMU: Kragujevčani još uvek bez uslova za nastup u evropskim takmičenjima!

Objavljeno: 18.05.24 u 08:55

Da li će naknadno Kragujevčani dobiti licencu – ostaje da se vidi

Fudbaleri Radničkog 1923 završiće sezonu na četvrtom ili petom mestu Superlige Srbije, što znači da će po prvi put u istoriji kluba igrati evropske kvalifikacije, konkretno, za Ligu konferencija. Ipak, klub iz Šumadije još uvek nema licencu za nastup u takmičenjima u Evropi.

Komisija za licenciranje klubova FSS saopštila je da su licence za narednu sezonu u UEFA takmičenjima dobili Crvena zvezda, Partizan, TSC, Čukarički, Vojvodina, Voždovac, Mladost iz Lučana i Napredak, ali ne i Radnički 1923.

Da li će naknadno Kragujevčani dobiti licencu – ostaje da se vidi, ali oni su za sada zvanično, bez licence!

FK Radnicki 1923 navijaci, fans, supporters, zastave, kisa, kisobran, ilustracija, illustration during the Mozzart Super Liga Season 2023/2024 Play Off match between Radnicki 1923 and Vojvodina at stadium FK Vozdovac on May 16, 2024 in Kragujevac, Serbia. (Photo by Dragan Karadarevic/Starsport.rs ©)

Razmatrani su dokazi u vezi sa svim kriterijumima: sportskim, infrastrukturnim, personalno-administrativnim, pravnim kao i finansijskim. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma – piše na sajtu FSS i dodaje se:

Komisija je konstatovala da je pristiglo trinaest prijava kao i dokumentacija u vezi sa ispunjenjem kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno 24 prijave kao i dokumentacija u vezi sa ispunjenjem kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Superligi i 18 prijava kao i dokumentacija u vezi sa ispunjenjem kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi. 

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter