IMPOZANTAN SKUP – SPP iz Duge Poljane predvodi put ka boljoj budućnosti

0
683

 

Pešter se ponosi širokogrudim i plemenitim ljudima koji brane svoj identitet, održan je u prepunom restoranu u Dugoj Poljani predizborni skup liste AMANET MUFTIJIN, PREDSJEDNIK MUNIB – Usame Zukorlić”.

Karakter koji zna odabrati put opstanka pokazali su Pešterci u vremenu smutnje zahvaljujući ošroumnosti.

Predsjednik SPP-a, ministar Usame Zukorlić jedini je, kažu, pravi nosilac Muftijinog amaneta. Pitajuci ponosne Pešterce šta će se desiti 2. juna salom se orila ‘Pobjeda”.

– Prvi miting na četvrtim izborima u posljednje dvije godine ponovo kreće iz Duge Poljane. To je neiskorišteni potencijal, mjesto kroz koji će proći autoput, pejzaž kakav nemaju države nadaleko, potencijal za turizam gdje bi gosti dolazili u sva pešterska, župska, raždsginjska sela. To je bio cilj za koji smo se založili još za Muftijinog života. Moj je cilj da u Vladi Srbije stražarim sve dok se ne budete priključivali na auto put. Hoćemo Sjenicu i Pešter da povežemo s cijelim svijetom. Pokazali smo kako se radi i namjera Kule Pešterske bila je kamen temeljac za Pešter koji je centar za razvoj turizma, a Sjenica će biti oaza razvoja kad se nakon kratke pauze SPP vrati na vlast. Balkan cijeli nije vidio školu koja je izgrađena u kratkom periodu, ističe Zukorlić pitajući druge stranke šta su za svojih mandata izgradili. -Studentski dom koji nema ni Pazar, vrtić, zatvorena pijaca koja će vama da koristi. Nama je lako voditi kampanju jer nabrajamo šta smo sve uradili. Šta ćete vi koji ste bili 30 godina, o čemu ćete pričati?

– SPP nudi najkvalitetnije kadrove, vjernike nacionalno i bošnjački osviještene. Stranka pravde i pomirenja je brend koji će se pokazati šire i od Balkana. Brend koji je preživio preseljenje lidera. U trenucima kad su rekli kraj i napali nas spolja i iznutra s ciljem da nas unište. Ne da nas niste uništili. SPP ide prema Sjenici. Pobjeda, ako Bog da insallah, poručuje Zukorlić.

Idemo da radimo, kaže Zukorlić, ne samo u kampanji da dobijemo izbore već i na terenu da činimo hizmet našem narodu. Sa svih pozicija radit ćemo da idemo naprijed i u privredi, poljoprivredi, putevima. Ovdje s ovog mjesta vam je moj babo obećao da kad mi dođemo na vlast nećemo od naroda uzimati novac kad budemo asfaltirali puteve i da ćemo čistiti sve puteve do kuća zimi bez obzira na stranačku pripadnost. Znam da je zabranio i trudim se da ispunim, mještanima koji nas dočekuju da kažu hvala lideru. Ne, hvala Vama što ste u najtežim momentima dali nama priliku da ispravimo nepravdu. Bilo je vremena kad se žeravica držala u ruci a ona pekla. I svi su je držali čvrsto. Ali, došlo je vrijeme da kao stranka budemo stabilni i koracima naprijed neumorni kao da su nam prvi izbori, a ne četvrti. Moj san nije da priča završi na tome da smo zauzeli vlast jer ništa neće odati značaj ako ne riješimo razjedinjenost. Dat ću vam dva recepta pa neka narod izabere. Prvo je da se sve bošnjačke stranke ujedine oko zajedničkog programa i tako nastupaju na parlamentarnim izborima, recimo. Drugi put je da narod shvati koja stranka ima budućnost i natpolovičnom većinom glasa tu jednu stranku i nastupit će jedinstvo, poručuje Zukorlić.

Munib Mujagic, predsjednik SPP.a Sjenica i nosilac liste ističe da u nazivu liste ključno mjesto zauzima amanet Muftijin.

– Muftija je gradio, borio se da Bošnjacima u Sandžaku, Sjenici, Pešteri bude bolje. Njegovi rezultati su respektabilni, kaže Mujagić podsjećajući i da je Muftija jedini lider u Sandžaku koji je imao hrabrosti da razvije bajrak na svim poljima i na vjerskom, nacionalnom, političkom.

Mujagić pita da li je iko i približno uradio ono što je Muftija rahmetli za svog života. Ostaje naša obaveza da nastavimo graditi tamo gdje je stao. Njegov amanet je za bolji život svih koji žive ovdje, a prije svega Bošnjaka. Vodeći se suštinskim stvarima mi u Sjenici prihvatili smo se nimalo lakog posla da u Opštini potpuno opljačkanoj gradimo da nam svima bude bolje. U tome imamo ogromne rezultate. To je najveći razvojni ciklus i gradili smo sve do agresije na Opštinu, ističe Mujagic.

– Mjesečno smo gradili preko dva i po kilometra asfalta. Mnogima smeta da ovaj narod progleda i bolje živi. Zato je izvršena agresija na Opštinu kad su prekinuti svi tokovi koji smo radili – izgradnja puteva, Doma zdravlja, pijaca, Pešterski vodovod. Danas nam nude šoder, cijevi, zapošljavanje sve i svašta samo da ih ovlastimo da u naredne četiri godine rade što su radili do 2020. godine. Ako misle da će nas obeshrabriti, zaustaviti, pokolebati, ljuto se varaju. Ovo su procesi od kojih nemamo pravo odustati da živimo bolje. Naš program je jasan da se borimo protiv kriminala. Nećemo odustati od podrške borbi za jedinstvenu IZ jer samo zajedno možemo praviti velike rezultate. Nećemo odustati od borbe za sve kapitalne investicije, jačanja institucija i svega što može donijeti dobro. Sve partije su okusile vlast, neko duže nego kraće, pa ih pozivam da predstave šta su dobro za ovaj narod u svom mandatu uradili. Jedino ko ima hrabrost da se predstavi je SPP jer ima rezultate. Samo da pobijedimo i nastavimo gdje smo stali jedino to će donijeti dobro ovom narodu. Pozivam vas da 2. juna izađemo na izbore, zaokružimo broj 2 i ponosno nosimo Muftijin amanet.

Jedan od domaćina skupa koji spoznao značaj amanet Aćif Totić, mjesni odbor Duga Poljana, poručuje:

– Niste nam samo napunili salu već i srca. Došlo je vrijeme da glasamo za one kojima se ponosimo. Nikako ni pod kojim uslovima ne glasajte za ljudi koji vas lažu. Imamo ljude koje su za protekle tri godine sagradili više nego oni za 30 godina

Predsjednik Mjesnog odbora Kamešnica Jaho Aljović ističe, između ostalog:

– Mnogo sam ponosan. Svima mnogo hvala jer za ovaj skup nije mala sala. Deset stranaka je protiv nas, ali idemo mi koji ćemo pobijediti svih deset stranaka.Mi smo svi uzeli amanet muftijin a to je njegov sin kao najviši amanet.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.