Život i ljudi

0

Po novoj godišnjoj listi bogatih Pol Makartni prvi britanski muzičar sa više od milijardu funti

Izvor: Beta

Po novoj godišnjoj listi bogatih Pol Makartni prvi britanski muzičar sa više od milijardu funti

Izvor: Beta/AP/Joel C Ryan

Prema podacima godišnjeg spiska bogatih britanskog Sandej tajmsa objavljenom danas bivši član fantastične četvorke Pol Makartni prvi je britanski muzičar koji ima bogatstvo vredno milijardu funti (1,27 miilijardi dolara).

U godišnjem spisku izračunato je da je bogatstvo 81-ogodišnjeg muzičara i njegove supruge Nensi Ševel poraslo za 50 miliona funti od prošle godine zahvaljujući Makartnijevoj turneji "Got Back 2023", porasta vrednosti njegovog starijih numera i  Bijonsino uključenje pesme Bitlsa "Blackbird" u njen novi kantri album "Cowboy Carter".

Doprinela je i "poslednja" pesma Bitlsa "Now and Then" takođe objavljena prošle godine u novembru koja je bila na vrhu muzičkih top lista u SAD, Britaniji i drugim zemljama. Bitlsi koji su živi Makartni i Ringo Star završili su demo snimak, koga je 1977. snimio pokojni Džon Lenon i dodali gitaru Džordža Harisona, koji je umro 2001.

Britanski list je procenio da 50 miliona funti bogatstva bračnog para doprinos Ševel, ćerka pokojnog tajkuna kamionskog prevoza Majka Ševela.

Makartni je 165. na spisku bogatih tog lista od 350 najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji.

Na prvom mestu su Gopi Hindudža i njegova porodica koji su vlasnici bankarskog, medijskog i zabavljačkog konglomerata Hindudža Grup i čije bogatstvo je procenjeno na 37 milijardi funti.

Među drugim ličnostima iz sveta zabave na spisku je spisateljica Harija Potera J.K Rouling, čije bogatstvo je procenjeno na 945 miliona funti i pevač Ser Elton Džon, sa bogatstvom od 470 miliona funti.

Kralj Čarls Treći je 257. na spisku sa procenjenim bogatstvom od 610 miliona funti. Kraljevo bogatstvo uključuje velika nasleđena imanja Sandringam u Engleskoj i Balmoral u Škotskoj. Ukpno bogatstvo ne uključuje predmete koje monarh čuva za naciju kao što su kraljevski dragulji. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR