Почетна > Спорт > Фудбал

Нови Сад Фудбал

Бандовић и Зукић сагласни: Трофеј у Купу круна сезоне

Тренер Војводине Божидар Бандовић и капитен Дејан Зукућ поручили су данас да би трофеј у Купу Србије био најлепши могући крај сезоне 2023/24.
Фото: ФК Војводина

Фудбалери „старе даме“ у уторак играју велико финале против актуелног шампиона Моцарт Бет Супер лиге и Купа Србије – Црвене звезде, а у тиму влада велики оптимизам и жеља да се дође до трећег пехара у овом такмичењу.

Тренер Бандовић је свестан тежине утакмице, али не жели да она створи огроман притисак пред овај меч.

– Као прво, желим да честитам својим играчима на пласману у финале и што су стигли довде у згуснутом и тешком распореду. Свесни смо да можемо да уђемо у историју, и то је нека врста притиска, али порука мојим играчима је да морамо да будемо фокусирани на оно што треба да радимо на терену. Они знају да верујем у њих и њихове одлуке и ту сам да их подржим у свим грешкама које направе, јер њих ће да буде, али ми морамо да будемо концетрисани на оно што радимо. Ако будемо дисциплиновани и стрпљиви, имаћемо шансе да освојимо трофеј што је веома значајно. Наш ривал је такође велики клуб, који је освојио толико титула и дуплих круна и самим тим јесте фаворит, али ми ћемо се спремити ова два, три дана и даћемо све од себе, као и до сада. Имаћемо подршку навијача што је веома важно. Играчи су сви здрави. Матеус је пред утакмицу осетио бол, зато није играо у Крагујевцу, али после тога је тренирао и можемо да рачунамо. Сада морамо да се опоравимо најбоље што можемо, да бисмо били свежи и спремни да истрчимо још једну добру утакмицу – рекао је Бандовић.

Фото: ФК Војводина
Дејан Зукић је сагласан, али додаје да је ова екипа Војводине показала да може да се носи са свима и да би победа у финалу била историјска, јер доноси јесен у Европи.

– Слажем се са шефом стручног штаба. Очекује нас велико финале. Ја сам у првом тиму већ шест година и имао сам ту част да подигнем трофеј у Купу Србије. Згуснут распоред је за нама, али све смо то изнели, што се тиче трке и самопоуздања и породичног духа, све смо подигли на максимум у овом другом делу сезоне. Мислим да за све играче, тренера, навијаче и људе у клубу, трофеј у Купу био шлаг на торту. Верујем да ми то можемо и доказали смо у свим овим утакмицама, као и против Црвене звезде на „Карађорђу“, да можемо да се носимо са свима. Савршен крај сезоне био би трофеј који би нам донео и директан пласман у групну фазу Лигу конференција – истакао је Дејан Зукић.

Иако је Црвена звезда пред финале одморила већину својих играча, он истиче да умор неће бити присутан и да је екипа физички максимално спремна.

– Није први пут да морамо да се носимо са чињеницом да имамо густ распоред. Екипа је изнела толико тога и сада је само потребан добар одмор и сада је најважније да се добро одморимо. Видео сам наравно састав Црвене звезде, очигледно је да су одморили све играче који ће да играју против нас, али то колико може да буде добро, толико може да буде и лоше. Нема умора, јер ово је финале Купа и ноге ће саме да трче, јер живимо за овакве утакмице и живимо за тај трофеј, не само ја, већ и сви играчи и стручни штаб и сигуран сам да физичка снага неће бити проблем – изјавио је Зукић.

Вошин капитен је подвукао паралелу баш са финалом 2020. године, у ком је Војводина победила Партизан и подигла пехар.

– Ђоша и ја смо били и тада у тиму и баш смо коментарисали како је и Партизан одмарао играче пред финале 2020. године, па немамо ништа против да се све понови као и тада. Ако гледамо онај и овај тим, и онда је владало велико заједништво међу играчима, али мислим да овај тим има све то, али уз тај породични дух, сматрам да никада није било као сада, ако погледамо и све остало око клуба – однос са стручним штабом, управом клуба. И уз све то, мислим да имамо већи квалитет него те 2020. године – рекао је Зукић.

Фото: ФК Војводина
За крај, Зукић је истакао да на њега и његове играче више нема толики утицај да ли се игра код куће или на страни, али и позвао навијаче да дођу у што већем броју да их подрже и у Лозници.

– Ми смо професионалци и сада нам је некако свеједно да ли играмо на свом или гостујућем терену. Пре смо имали тај проблем, који смо тешко превазишли, јер смо губили и ремизирали често у гостима, али сада смо преломили у својим главама. Морали смо да дамо све од себе да то превазиђемо и у овој полусезони смо то показали. Ништа не може да се деси и промени, ако смо ми прави. Наравно, желимо да дође што више наших навијача, а ми ћемо им то вратити на најбољи могући начин – истакао је Зукић.

Тренер Божидар Бандовић је током каријере освајао бројне трофеје и из свог искуства зна да овакве утакмице одређују детаљи.

– Велика је част бити тренер Војводине и играти за трофеј, није ми први пут, а има и доста играча који су то осетили, што је веома важно. Меч могу да одлуче дисциплина, стрпљивост, тимски дух. Могуће је да ће бити две, три ситуације које ћемо морати да реализујемо. Ми нећемо мењати ништа, играћемо нашу игру. Можда буде неких тактичких промена, још ћемо видети до утакмице. Морамо да будемо стрпљиви и да пробамо ми да доминирамо, као што смо имали неке моменте на недавној утакмици на „Карађорђу“. Згуснут распоред нам није проблем, волимо што играмо толико, што имамо ритам. Што се тиче умора, ми имамо један циљ и до тог циља, нема умора, имаш га у глави идеш до краја. Биће тренутака где ћеш мислити да не можеш, е тада мораш да даш све од себе и да будеш храбар, јер то може да буде преломно у оваквим утакмицама – закључио је Бандовић.

Voša juri trofeje na četiri fronta: Fudbaleri sanjaju Kup, košarkaši plasman u ABA ligu, rukometaši i vaterpolistkinje žele nastavak dominacije

Преузмите андроид апликацију.