Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Унапређује се систем амбалажног отпада у Новом Саду! Градоначелник Ђурић потписао споразум са компанијом “Секопак” – град добија 350 стаклених звона, 100 контејнера за пет амбалажу и 5.000 канти (ФОТО)

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић потписао је Меморандум о разумевању са компанијом “Секопак” из Београда у циљу унапређења система примарне селекције амбалажног отпада на територији Града Новог Сада.
Фото: PrtSc/НС Уживо

„Већ тринаест година радимо фантастичну ствар. Основа је Меморандум, али и наставак онога што смо већ радили. Подсетио бих да смо поставили 377 стаклених звона за скупљање стакленог отпада. Поставили смо 55 подземних контејнера за сакупљање ПЕТ амбалажа и након тога смо поставили паметне рецикломате на пет локација. Грађани су их лепо прихватили. Потписивањем Меморандума имаћемо 350 нових стаклених звона, 100 постављених контејнера за ПЕТ амбалажу, 5.000 канти за селекцију индивидуалног грађанског отпада“, истакао је градоначелник Ђурић.

Меморандумом се подразумева и наставак сарадње која је до сада спровођена: едукација грађана, подизање еколошке свести, одлагање амбалажног отпада у инфруструктуру која је постављена.

„Битно је да се сви заједно потрудимо да амбалажни отпад пошаљемо на рециклажу. Од момента постављања пет рецикломата у Новом Сада, сакупљено је преко 20.000 јединица амбалажног отпада, што представља изванредан резултат“, истакла је Виолета Белановић Кокир, генерална директорка компаније “Секопак”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Javna licitacija davanja u zakup slobodnih poslovnih prostora na pijacama, u sredu 22. maja, u prostorijama JKP „Tržnica“

Преузмите андроид апликацију.