Pripremno ročište za pljačku menjačnice u Temerinu 21. maja

Pripremno ročište u suđenju protiv Z.P (35) i B.I. (25) zbog oružane pljačke menjačnice u Temerinu održaće se 21. maja u Višem sudu u Novom Sadu.
Pripremno ročište za pljačku menjačnice u Temerinu 21. maja
Foto: 021.rs
Kako piše Dnevnik, ovo se dešava nakon potvrđivanja optužnice protiv muškaraca, koji se sumnjiče da su 22. septembra prošle godine, uz pretnju vatrenim oružjem, opljačkali menjačnicu u Temerinu.
Oni će na pripremno ročište biti dovedeni iz Okružnog zatvora jer im je pritvor produžen do 15. jula.
Z.P. i B.I terete se za krivična dela razbojništvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.
 
Oni se terete da su, po prethodnom dogovoru, preteći vatrenim oružjem, oteli od radnika menjačnice više od 1,5 miliona dinara.
 
U tome im je pomogao R.D. (36), koji im je dao motor koji su dan kasnije zapalili u Gospođincima.
 
Podsetimo, naoružani i maskirani muškarci su 22. septembra, oko 20 sati, stigli motociklom do menjačnice u Temerinu, opljačkali je, a zatim pobegli ka Novom Sadu.
Snimak pljačke se ubrzo pojavio na društvenim mrežama, a osumnjičeni su uhapšeni tek 11. oktobra.
 
Nakon privođenja i određivanja pritvora, R.D. je 1. decembra sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela pomaganja učiniocu i osuđen je na kaznu kućnog zatvora s nanogvicom u trajanju od godinu dana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika

Novosađanin uhapšen zbog oružja i droge

Novosadska policija uhapsila je A. B. (56) iz ovog grada, zbog sumnje na nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno držanje opojnih droga.