Vučić: Rezolucija o Srebrenici nije pijetet stradalima nego kažnjavanje celog srpskog naroda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da neće više biti odlaganja glasanja za Rezoluciji o Srebrenici u UN.
Dodao je da će za nekoliko dana oni koji se zalažu za njeno donošenje "formalno pobediti, ali da će se Srbi osećati ponosno".
 
Govoreći za RTS Vučić je rekao da su glavni ciljevi donošenja rezolucije o Srebrenice - ukidanje Republike Srpske, revizija presude za odgovornost Srbije u genocidu, tužba za ratnu odštetu i kako je naveo "opterećivanje Srbije, a ne bolji odnosi u regionu".
On je dodao da su srpski protivnici Berlin, London i Vašington i da oni "neće žaljenje za žrtve ili da neko pokaže žaljenje, već hoće kaznu za celi narod".
 
Vučić nije hteo da prognozira koliko će zemalja biti protiv, za ili uzdržano na glasanju o rezoluciji, ali je rekao da će Mađarska, Slovačka i Kipar sigurno biti protiv, a da se uzda u Emirate, Bahrein i prijateljstvo sa Indonezijom, "najmnogoljudnijom muslimanskom zemljom koja pritom nije priznala Kosovo".
Vučić je rekao da je siguran da će Kina glasati protiv i da je o tome razgovarao sa kineskim predsednikom Si Đinpingom koji mu je, kako je rekao, "ukazao koliko je odvratno šta se sve čini protiv Srbije".
 
Govoreći o tome kako će zemlje regiona glasati o rezoluciji, Vučić je rekao da "Srbija neće biti srećna odlukama Podgorice i Skoplja".
 
Predsednik Srbije je rekao da su u svetu naučili na Srbiju koja ćuti i koja trpi udarce po glavi, na Srbiju pognte glave.
 
"Nemojte da se lažemo da im je stalo do pijeteta, ja sam bio u Srebrenici i položio cvet. Ne žele žaljenje, da neko pokaže najveći mogući pijetet. Hoće kaznu za jedan ceo narod", rekao je Vučić.
 
Ponovio je da će otpor Srbije biti veoma jak.
 
Podsetimo, Generalna skupština Ujedinjenih nacija razmatraće predlog rezolucije o Srebrenici i izjasniti se o nacrtu tog dokumenta u četvrtak 23. maja.
  • Ja

    17.05.2024 17:52
    Bre vise
    Kakve to ima veze sa srbijom., Karadžić bosanac rođen u crnoj gori, mladić bosanac, miloševićevi iz ljeve reke kod podgorice... Zašto Srbija ima ista sa postupcima crnogoraca i kad ce Hrvatska i Bosna da plate odštetu srbima za drugi svetski rat i što to niko ne pokrene.
  • Najveći poraz

    17.05.2024 13:36
    u istoriji Srbije
    O kakvom ponosu posle glasanja ovaj priča ?
    Ako Srbija odnosno Vučić i dalje posle UN glasanja ostane na EU putu i na strani Amerike, Britanije, Nemačke i Francuske koji nas Srbe proglase genocidne u UN, to će biti najveći poraz u istoriji Srbije i taj poraz serviraće Vučić pudlica i marioneta.
    Srbija i Srbi treba da nestanu sa planete ako takav poraz sebi dozvole ! Jedini spas je da Vučić mora da bude oteran ako pokuša da nam nametne da ostanemo uz zapad pošto nas lično oni proglase za genocidne u UN !!
  • Map

    17.05.2024 12:27
    Svi su isti samo njega nema

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Ko može u "Kobre" i specijalce?

Konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije – 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene "Kobre" otvoren je do 31. jula.