Železničar u Pančevu dočekuje Novi Pazar: Izbora nema – samo pobeda!

PANČEVO – Fudbalski klub Železničar, sutra 18. maja, od 16 časova na Sportskom centru Mladost, dočekuje Novi Pazar. Remi u Subotici, pobeda u Beogradu nad Voždovcem, pa trijumf protiv Radnika u Pančevu. To je učinak Želje u poslednja tri kola, od kada je na klupi ponovo Tomislav Sivić. I sutra Pančevci moraju da pobede, ako teže da ostanu u Superligi.

„Olakšavajuća okolnost za nas jeste upravo činjenica do moramo da pobedimo. Nema mesta nikakvim kalkulacijama. U goste nam dolazi Novi Pazar, najbolja ekipa u plej-autu, uz Spartak i Radnički. Izuzetno poštujemo klub koji u svojim redovima ima Ljajića, Sumu, Šćepovića i ostale sjajne superligaške igrače, evropskog formata. Naši momci su spremni, dobro su se zategli i svi jedva čekamo da duel počne, da pobedimo i nastavimo ka luci spasa. Znamo kako smo to radili u protekle tri utakmice, a sada ćemo i još jače. U tim se vraćaju Romanić i Knežević, ali su protiv Radnika svi momci bili sjajni. To je benefit iz te utakmice, jer sada opet u rosteru imamo petnaestak kvalitetnih igrača. Moramo da se skupimo, da svi zajedno damo svoj doprinos i da pobedimo. Svesni smo momenta u kom se nalazimo, ali verujem u momke“, rekao je šef stručnog štaba Železničara Tomislav Sivić na današnjoj konferenciji za novinare.

Stefan Hajdin je cele sezone pružao dobre partije u belom dresu, davao je golove, bio je asistent saigračima, a i u poslednje dve utakmice istakao se i kao strelac i paker.

„Dolaskom Tomislava Sivića atmosfera je na visokom nivou. Počeli smo da verujemo u sebe. Šef nas je namestio i ofanzivno i defanzivno, dobijamo prava uputstva gde stojimo na terenu, gde dodajemo pas… Igrači sada imaju više samopouzdanja, a kao plod svega došli su i golovi. U tri utakmice osam puta smo pogađali mrežu rivala. Sada se smejemo, pozitivno razmišljamo… Ozbiljni smo kada treba, ali i šef ume da se našali i opusti. Ne treba ni da bude sve zategnuto. Najgore što ljudi u klubovima i treneri urade jeste da nabacuju pritisak na leđa igračima. To pogotovo teže podnose mlađi igrači. Idemo dalje, protiv Novog Pazara moramo da pobedimo. U subotu će biti lepo vreme za fudbal, pa pozivam navijače da dođu u što većem broju i budu uz nas. Ulaz će biti slobodan i verujem da će tribine biti lepo ispunjene“, rekao je Hajdin.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.