Fudbal

Hrvatski fudbaler pred transferom karijere

Hrvatski fudbaler pred transferom karijere
Foto: Facebook/Atalanta Bergamasca Calcio | Hrvatski fudbaler pred transferom karijere

Juventus je pogotkom Dušana Vlahovića pobijedio Atalantu na neutralnom terenu u Rimu i tako osvojio Kup Italije.

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić igrao je za Atalantu od prve minute i imao jednu dobru šansu, no nije ju iskoristio. Italijanski novinar Mirko Di Natale na portalu ‘’Tuttojuve’’ objavio je da Juventus prati upravo Pašalića, prenosi scsport.

Ugovor s klubom iz Bergama istječe mu u lipnju 2025. godine, a Di Natale tvrdi da su predstavnici klubova već razgovarali o hrvatskom vezisti.

Prema Transfermarktu, stranici specijaliziranoj za procjenjivanje vrijednosti fudbalera, Pašalić vrijedi 13 miliona eura, a i Di Natale navodi sličnu cijenu od 10 do 15 miliona eura.

Iako izvor informacije nije osobito čvrst, kada bi se Pašalić zaista preselio u Juventus, bio bi to najveći transfer u njegovoj karijeri s obzirom na to da bi u najboljim godinama potpisao za višestrukog prvaka Italije.

Podsjetimo, s 19 godina napustio je Hajduk i potpisao za Čelzi. Međutim, nikad nije zaigrao za londonski klub, koji ga je slao na posudbe u Elče, Monako, Milan, moskovski Spartak i Atalantu, koja ga je 2020. otkupila za 14,5 miliona evra.

Pašalić je ove sezone upisao 46 nastupa, sedam pogodaka i sedam asistencija za italijanski klub, dok je ukupno na brojkama od 247 utakmica, 52 gola i 34 asistencije.

Što se tiče reprezentacije, odradio je 62 utakmice za Hrvatsku i pritom zabio 10 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije