BiH

"Vladajuća koalicija nije donijela odluku o izborima, u ponedjeljak sastanak svih partija iz Srpske"

"Vladajuća koalicija nije donijela odluku o izborima, u ponedjeljak sastanak svih partija iz Srpske"
Foto: Srna/Borislav Zdrinja | "Vladajuća koalicija nije donijela odluku o izborima, u ponedjeljak sastanak svih partija iz Srpske"

BANJALUKA - Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas u Banjaluci da vladajuća koalicija u Republici Srpskoj nije donijela odluku o izlasku na lokalne izbore u BiH niti po kojem zakonu i da se čeka stav opozicije.

"Odlučili smo da u ponedjeljak, 20. maja, u Narodnu skupštinu Republike Srpske pozovem sve predstavnike političkih partija iz Srpske i one čije partije nemaju poslanike, nego odbornike u lokalnim zajednicama, da razgovaramo o ovom pitanju. U zavisnosti od opozicije, vidjećemo možemo li se usaglasiti. Ukoliko ne, naredni dan ćemo imati sastanak valadajuće koalicije na kome ćemo se izjasniti", rekao je novinarima Stevandić nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

On je rekao da vladajuća koalicija predlaže da budu odgođeni oktobarski izbori i da se ide na izbore prema zakonu Srpske.

Sastanku u Palati Republike prisustvovali su predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, te potpredsjednik ove stranke Željka Cvijanović, generalni sekretar stranke Srđan Amidžić i organizacioni sekretar Igor Dodik, lider Socijalističke partije Petar Đokić, lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, lider NPS-a Darko Banjac, kao i funkcioneri DEMOS-a Spomenka Stevanović i Boran Bosančić.

Povezana vijest:

Dodik predložio ostalim strankama da ne učestvuju na izborima

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije