Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Државни врх обишао радове на изградњи мостова, премијер Вучевић поручио: Честитам свим Новосађанима, о овоме су сањале генерације (ФОТО)

Ти мостови се не праве да би били симболи града, а сигуран сам да ће постати, већ их градимо да би грађанима олакшали живот, истакао је данас по обиласку радова на новим мостовима који ничу на Дунаву премијер Србије Милош Вучевић.
Фото: nsuzivo.rs

Премијер Вучевић обишао је заједно са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Гораном Весићем, директором “Коридора Србије” Александром Антићем, председницом Покрајинске владе Мајом Гојковић, градоначелником Новог Сада Миланом Ђурићем, амбасадором Кине у Србији Ли Мингом радове на мосту у продужетку Булевара Европе и мосту у оквиру Фрушкогорског коридора.

Фото: nsuzivo.rs

-Честитам свим Новосађанима, са овим мостовима Нови Сад није више исти град, добија нову и бољу димензију. О овоме су сањале генерације, а ми смо у стању и прилици да их остваримо. Ово ће решити улазак тешког транзита у Нови Сад. На једном од стубова виде се и носећи пилони. Мост за који сам се више залагао је градски мост. То је спас за Нови Сад, који је показала анализа. То је први мост који ћемо имати са пешачким и бициклистичким странама са обе стране. Олакшавамо живот Новосађанима. Ти мостови се не праве да би били симболи града, а сигуран сам да ће постати, већ их градимо да би грађанима олакшали живот, да сутра грађани са сремске или бачке стране града краће и безбедније путују до школе и посла, да наши људи лакше одлазе на Фрушку гору, да немамо сцене да петком не можете да изађете из града. Верујем да ће градоначелник отворити јавни позив како грађани желе да се зову мостови. Као трешња на врху биће пешачко-бициклистички мост. Ови мостови праве се због грађана- речи су Вучевића.

Фото: nsuzivo.rs

Премијер је нагласио да се нада да се Нови Сад неће врати на период када су се мостови рушили и да се нада да неће одлучивати они који су протестовали против мостова.

-То је било нешто најпогубније што је неко могао да пожели свом граду. Зато што је неко вама дао за право, ви сте умислили да кажете где треба да буду мостови, а не струка. Желим да будемо град који има више мостова на Дунаву, него испод ове моћне реке, нашег мора- закључио је он.

Министар Весић подсетио је Република Србија тренутно гради два моста и почиње трећи само у нашем граду.
Фото: nsuzivo.rs

-У граду који има три моста, градићемо исто толико у наредних неколико година. До октобра 2026. године ћемо завршити Фрушкогорски коридор, а овај мост ће бити потпуно у функцији. Мост у наставку Булевара Европе биће такође пуштен до краја 2026. године. Саобраћај на петроварадинској Дуги биће смањен за 50 одсто. Око 750.00о евра годишње штедеће људи који живе у Новом Саду на гориву због краћих веза које ће имати преко ових мостова- нагласио је Весић.

Фото: nsuzivo.rs

Ли Минг, амбасадор Републике Кине, обратио се присутнима речима и честиткама на посети председника Кине Сија и на сарадњи са председником Вучићем.

-Верујем да ће ови пројекти бити завршени на време и јако квалитетно. Ови пројекти су најбољи симбол сарадње између две земље- навео је амбасадор Минг.

Novo naselje dobija savremeni sportski centar sa zelenim oazama i sportskim terenima

Преузмите андроид апликацију.