Mikrotaktike i Velike priče: Mikser Festival objavio detaljan program “Mikser Talks” koji će se dešavati u Dorćol Platz-u 1Foto Mikser festival Promo

Ovogodišnji 13. Mikser Festival biće održan od 23 do 25. maja na Dorćol Platz-u kao mesto debate između predstavnika najšireg spektra društvenih aktera o svim ključnim temama koje kolaju našim i globalnim društvom, kao i onima koje tek treba da dođu na dnevni red.

Zato se ovogodišnji razgovori vode pod sloganom “Mikrotaktike”.

Imajući u vidu da velike strategije više nemaju zamaha, u Mikseru veruju da je sva odgovornost, kao i šansa za popravljanje sveta sada na pojedincu i njegovim kapacitetima i domišljatosti.

„Mikser razgovori, trodnevni festivalski think-tank na donjem Dorćolu će ove godine u skladu sa temom festivala preuzeti dinamičniji format – „Mikro razgovora“ između stručnjaka, amatera, umetnika, donosioca odluka, aktivista, preduzetnika, naučnika, radnika, inovatora, entuzijasta i građana koji svojim ličnim primerom žive i predvode promene i inovacije za kojima kao društvo, vapimo i predstaviti mogućim naizgled male, ali odlučujuće korake kojima svako od nas (može da) menja svet“ ističu tvorci ovog festivala.

Oni skreću pažnju da se deo Mikser razgovora odvija u saradnji sa platformom Velike priče koji će publici dati priliku da čuju neke od kultnih ličnosti naše javne scene: od pisaca, muzičara, novinara i TV ličnosti.

Među njima su i Ante Tomić, Rumena Bužarovska, Srđan Valjarević, Momčilo Bajagić Bajaga, Dragoljub Draža Petrović, Branko Rosić, Ivan Juretić, Dimitri Hegeman i mnogi drugi.

Naročita pažnja biće posvećena mladima.

„Razgovaraćemo o perspektivama mladih profesionalaca iz oblasti dizajna, njihovim apsiracijama i prilikama da svoja rešenja baziraju na održivosti; kako stari zanati mogu postati inspiracija za inovativne, održive i humane proizvode; Kako odučavanjem od okoštalih i sada već besmislenih naučnih disciplina i naučenih formi, se možemo približiti boljem, srećnijem, zdravijem društvu; Kako javni prostori oblikuju naš društveni život…
.
Svi programi Mikser Festivala su besplatni, ali su mesta ograničena i da biste bili sigurni da ćete moći da ispratite program, prijavite se na
OVAJ FORMULAR

Detaljan program konferencija na Mikser Festivalu možete pogledati ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari