Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Ново насеље добија савремени спортски центар са зеленим оазама и спортским теренима

Ново насеље добија савремени спортски центар са зеленилом и отвореним теренима на простору северно од Булевара Јована Дучића, западно од Булевара кнеза Милоша и јужно од Улице Момчила Тепавице.
Фото: Градске инфо

Рани јавни увид у Концептуални оквир измена и допуна Просторног плана за мешовиту намену између улица Футошке, Хајдук Вељкове, Руменачке и Суботичког булевара у Новом Саду, ЈП ”Урбанизам” омогућио је заинтересованим грађанима од 15. маја.

Према јавном увиду, поменути простор на Новом насељу на коме је шланирана намена спортског парка усаглашена је са наменом дефинисаном Генералним урбанистичким планом града Новог Сада – те Нови Сад добија савремени спортски центар.

Површина која ће бити обухваћена планом износи 4,80 хектара.

Фото: Урбанизам

На тој површини простираће се спортска дворана спратности ВП до П+2, опремљена тако да задовољава потребе корисника, те спортски терени на отвореном.

Зеленило ће бити заступљено као зеленило спортског центра и улично зеленило, а постојећу квалитетну вегетацију је потребно задржати и уклопити у нова решења.

„Сви паркинг-простори у оквиру комплекса морају бити покривени крошњама високе лишћарске вегетације, а дуж саобраћајнице формираће се дрвореди, у зависности од просторних могућности и садржаја попречних профила саобраћајнице“, наводи се у документу.

Фото: PrtSc/Google Earth/gradnja.rs

Прилаз за моторна возила која ће одржавати спортски центар биће могућ са Улице Момчила Тапавице. Из свих саобраћајница које окружују простор спортског центра планирани су улази и излази за пешаке, односно кориснике, каже се у документу.

Изградња модерног спортског центра на Новом насељу представља позитиван корак за Нови Сад, пружајући становницима савремене спортске објекте и унапређујући рекреативне могућности града.

Izložba olimpijskih baklji i maskota od 17. do 23. maja u Big šoping centru

Преузмите андроид апликацију.