Milioni dolara za košarkaša sa koledža: Španac iz Engleske zvezda prelaznog roka u NCAA ligi 1Predsednik SAD Džo Bajden sa igračima Konektikata, pobednicima NCAA lige. Foto: EPA-EFE/Samuel Corum

 

Španski košarkaš Grejt Osobor (21) postao je najplaćeniji koledž košarkaš u SAD posle transfera u tim Univerziteta Vašington.

On je do sada nastupao za Univerzitet Juta, ali je nakon prelaska trenera Denija Spinkla na Univerzitet Vašington odlučio da krene za njim i prihvatio ponudu od dva miliona dolara.

Osoborov otac je taksista, majka negovateljica, a on je do 12. godine živeo u Španiji pre nego što se preselio u Englesku. Po dolasku u Ameriku pohađao je srednju školu Montana Stejt, u kojoj je trener bio Spinkl i od tada su zajedno prešli put do Vašingtona.

Španac igra na poziciji krilnog centra, visok 201 centimetar, izuzetno je snažan i pokretljiv, bio je proglašen za najboljeg igrača svoje divizije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Great Osobor Osobor (@thegreat1osobor)

 

„Želim da se zahvalim Bogu što me je stavio u ovu poziciju. Vašington će mi omogućiti da ispoljim svoj pun potencijal kao igrač u mojoj završnoj koledž sezoni. Trener Deni Sprinkl je uz mene na svakom mom koraku od kada sam došao iz Engleske i jedva čekam da se pridružim ekipi“, poručio je igrač koji će izaći na NBA draft sledeće godine.

On je u prethodnoj sezoni za Jutu beležio 17,7 poena, devet skokova, 2,8 asistencija, 1,4 blokade i 1.3 ukradenih lopti u proseku po meču.

Već je odabrao da će nastupati za reprezentaciju Španije.

– Iako  ne živim već dugo vremena u Španiji, moj san je da reprezentujem tu zemlju, ako me pozovu – rekao je talentovani košarkaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari