Sferopulos: Pokazali smo karakter 1Foto: STARSPORT

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je posle pobede nad Partizanom da je meč bio na vrhunskom nivou i da je njegova ekipa pokazala karakter.

„Stigli smo do prve pobede, ostvarili smo cilj. Sitini detalji su odlučili pobednika u meču koji je bio na vrhunskom nivou. Pokazali smo karakter, posebno u završnici, kada protivniku nismo dozvolili šest minuta da postigne koš iz igre“, rekao je Sferopulos na konferenciji za novinare posle meča.

Zvezda je kao domaćin pobedila Partizan sa 85:82, i povela sa 1:0 u finalnoj seriji regionalne ABA lige.

„Vodimo 1:0, ali ništa nije gotovo, nastavljamo sa borbom, čeka nas još mnogo posla. Hvala navijačima na podršci. Ja ne znam jezik i ne mogu da pričam o uvredama, ali nije bilo incidenata, ni ubacivanja predmeta na teren“, dodao je Sferopulos.

On je rekao i da je „prva utakmica uvek teška za ekipu koja ima prednost domaćeg terena“.

„Bili smo pod pritiskom, bilo je nervoze. Moramo da unapredimo neke stvari u narednom meču, da smanjimo greške kojih je bilo“, reko je Sferopulos.

Serija se igra na tri pobede, a Zvezda će i unarednom meču koji je na programu u sredu biti domaćin.

Sferopulos je rekao i da je Nikola Topić povredio koleno na večerašnjem meču, ali da će „jasnija slika težine povrede biti tek posle detaljnih lekarskih pregleda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari