Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Типови Новосађана које треба да избегавате

Новосађане, као ни остале људе не треба генерализовати, па тако док су многи љубазни, гостољубиви и шармантни, постоје и они типови од којих вам је боље да бежите главом без обзира. Ево неколико примера:
Фото: Градске инфо

Гледа да седне до прозора да не мора да устане старијима у аутобусу

На дуплом седишту у аутобусу увек бира оно до прозора јер се онда „не очекује да устане“. Без обзира на то што је пун аутобус, и што поред њега пролазе баке и деке он ће се претварати да спава или зури у прозор како би избегао да устане за неког. Такође, у новије време, слушалице су једно од ”главних помагала” за непримећивање осталих људи из градског превоза.

За њега Нови Сад је у ствари само Лиман

Чим изађе из тог кварта, осећа се као да је изашао из зоне удобности и као да је залутао у непознато подручје. У реду му је да излази у центар јер је близу Лимана, неколико пута је био на Новом насељу и Детелинари, али на Слану бару никада није крочио.

Дели људе на Новосађане и дођоше

Као нема ништа против дођоша, а сваки пут јасно покаже да мисли да су стари Новосађани много изнад оних који су се однекле доселили.  Овај тип Новосађанина увек почиње реченицу са „Немам ништа против дођоша, али…“ и онда следи низ предрасуда о људима који нису рођени у Новом Саду. Они су за њега увек криви за све проблеме у граду.

Има пуно снимака са Емилом

Овај лик снима се с Емилом кад год стигне (Емил је ром који кружи око ноћних клубова, њега просто не можете да не познајете уколико сте после града одлазили негде на пљеску или индекс). Сваки пут кад га сретне сам нема никакву реакцију, али када је у друштву умире од смеха и пред друштвом га исмејава, те наравно снима на телефон како би поставио на Инстаграм.

Kako Novosađani biraju destinaciju za letovanje?

Преузмите андроид апликацију.