Region

0

Fon der Lajen i Mišel česititali Siljanovsko Davkovoj stupanje na funciju predsednice S. Makedonije

Izvor: Beta

Fon der Lajen i Mišel česititali Siljanovsko Davkovoj stupanje na funciju predsednice S. Makedonije

Izvor: Beta / AP / Aurelien Morissard

Predsednici Evropske komisije i Saveta EU, Ursula fon der Lajen i Šarl Mišel, čestitali su novoj predsednici Severne Makedonije Gordani Siljanovskoj Davkovoj stupanje na tu funkciju, naglašavajući opredeljenje za saradnju u nastavku evropskog puta zemlje.

"Čestitam Gordani Siljanovskoj Davkovoj, prvoj predsednici Severne Makedonije. Vaše vođstvo dolazi u ključnom trenutku, dok vaša zemlja unapređuje svoje reforme i nastavlja svoj put ka EU. Radujem se što ću raditi sa vama", napisala je  Fon der Lajen na društvenoj mreži "Iks".

Čelnica Evropske komisije je poručila je da je za nastavak uspešnog puta Severne Makedonije na pridruživanju EU, "najvažnije je da zemlja nastavi putem reformi i potpunog poštovanja obavezujućih sporazuma, uključujući i Prespanski sporazum".

Predsednik Saveta EU Šarl Mišel je, u čestiki, istakao da sa nestrpljenjem očekuje da sarađuje sa Siljanovskom Davkovom na unapređenju puta Severne Makedonije ka EU, kroz sprovođenje reformi i obaveza.

"Budućnost Severne Makedonije i Zapadnog Balkana je u EU", napisao je Mišel u objavi na društvenoj mreži "Iks", a prenela državna agencija MIA.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR