Prvo mesto za mitrovački Dom učenika

SREMSKA MITROVICA – Na 26. Republičkom susretu domova učenika srednjih škola (Domijada 2024) Dom učenika srednjih škola Sremska Mitrovica je osvojio prvo mesto u kategoriji dramski prikaz sa predstavom „Srednjoškolci trče počasni krug“ po motivima komada „Telemanija“ Ane Vukajlović.
Foto: Vojvodina uživo

Susreti su održani u Novom Sadu, 10. i 11. maja u Gradskoj koncertnoj dvorani, a domaćin je bio Dom učenika „Brankovo kolo“ Novi Sad.

U predstavi igraju učenice i učenici: Una Cvetković, Nikola Vujnović, Natalija Stevanović, Nikola Drajić, Bogdana Lazić, Dunja Blagojević, Ana Pavlović i Marjan Brkljač, koji je osvojio nagradu za najboljeg glumca.

Tekst i režiju potpisuje Stefan Tajbl, rukovodilac domske dramske sekcije je prof. Milanka Mandić, a tehnička podrška učenica Tamara Vejnović.

Predstava „Srednjoškolci trče počasni krug“ se plasirala na Republičku domijadu kao prva na pokrajinskim susretima održanim krajem marta u Subotici.

U Novom Sadu su se takmičili srednjoškolski domovi iz pet regiona Srbije u više kategorija, a u kategoriji dramskog prikaza, Dom učenika srednjih škola Sremska Mitrovica je predstavljao Vojvodinu.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.