Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Alehandro Tabilo (Foto: adrien pittore/NEIRDAPROD / Sipa Press / Profimedia)
i

Alehandro Tabilo (Foto: adrien pittore/NEIRDAPROD / Sipa Press / Profimedia)

Čileancu je pravljenje drame Srbima omiljena zanimacija: Rival Novaka Đokovića u neverovatnom naletu

Tanja Ćulafić - Vest objavljena: 10:39 - 12.05.2024

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u šesnaestini finala Rima prvi ove nedelje put u karijeri odmerava snage sa  Čileancem Alehandrom Tabilom, igračem koji nije nepoznanica našoj javnosti i igračima.

Đoković u prvom kolu nije izlazio na teren, a u drugom je bilo svačega... Posle problema na startu meča protiv Korentana Mutea, koji mu je dva puta uzeo servis, srpski as je zaigrao dobro i rutinski je slavio.

Sada ga čeka Čileanac Alehandro Tabilo, koji je 32. igrač na svetu. Tu poziciju je zauzeo pre nedelju dana i do sada mu je najbolji plasman u karijeri. Time je ostvario mogućnost da zaigra na Rolan Garosu, prvi put sa 26 godina.

Šljaka je podloga koja mu odgovara, na njoj igra dobro i može da iskoristi brzinu, što pokazuje u Rimu. Ova sezona je najbolja do sada u njegovoj karijeri i već je napravio nekoliko iznenađenja.

Prvo je u Ouklendu kao kvalifikant osvojio titulu, a na putu do nje je eliminisao Kamerona Norija, Artura Flisa i Taro Danijela. Došao je do finala i u Santijagu, gde je izgubio od Sebastijana Baeza.

Do sada je Tabilo imao imao dva susreta sa srpskim igračima, a sa Novakom će mu biti vatreno krštenje.

Miomir Kecmanović je od njega pretrpeo težak poraz 2022. godine u Santjagu (1:6, 4:6), kada se Čeleanac probio u prvih 100.

Iste godine je izbacio Lasla Đerea sa Vimbldona posle supertajbrejka u petom setu –7:6, 6:2, 1:6, 4:6, 7:6 (13:11).

Novak se našalio na svoj račun

Đoković je turbulentno započeo ovaj turnir. Trijumf protiv Mutea je ostao u drugom planu zbog incidenta koji se dogodio po završetku meča, kada je pogođen flašicom u glavu.

Tada je poslat u medicinsku sobu kompleksa "Foro Italiko" krvave glave i posle brze intervencije lekara je otišao u hotel.

Kako nije bio teže povređen već sutradan se našao na terenu, kako bi nastavio sa treninzima, a iskoristio je priliku i da se našali na svoj račun – trening je radio sa kacigom na glavi.

Sada ga očekuje nova borba, sa igračem koji zauzima 32. mesto na ATP listi.

Tabilo i Novak će na centralni teren treći po redu, pa se očekuje da njihov meč počne posle 14 časova.

Mario Feri il Falko
13 44
Novak Đoković

13:44 - 11.05.2024

Italijanski provokator izazvao zabunu! Tvrdi da je on kriv za povredu Đokovića, a već je poznat po incidentima /VIDEO/

Novak Đoković se u petak našao u centru skandala, pošto je posle pobede nad Korentanom Muteom doživeo povredu glave nakon što ga je pogodila flašica koja je doletela sa tribina. Sada se oglasio čovek koji tvrdi da je krivac zbog svega, što je mnoge dovelo u zabunu, jer se na snimcima jasno vidi da je bočica ispala drugom momku.

Za gledaoce u Srbiji je prenos uživo omogućen na kanalu Sportklub 1 HD.

VIDEO

Pročitajte još:

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Branko Lazić Miloš Teodosić Trej Tompkins Aleksa Avramović Alen Smailagić Ognjen Jaramaz Dalibor Ilić, Detalj sa meča KK Partizan - KK Crvena zvezda (Foto: Sportal/Aleksandar Dimitrijević)
20 00
Košarka

20:00 - 05.06.2024

video Za crveno-bele zvižduci, za crno-bele ovacije

Još jednom je ove sezone "eksplodirala" Beogradska arena kada su na parket istrčali prvo košarkaši Crvene zvezde, a onda Partizana. Ovo je bila reakcija na izlazak igrača pristalica crno-belih.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)