12. maj  2024. 09.08  →  16.26 | Izvor: RTS

Novak Đoković izgubio od Alehandra Tabila u trećem kolu Mastersa u Rimu

RIM -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra danas protiv Čileanca Alehandra Tabila meč trećeg kola mastersa u Rimu. Duel je zakazan kao treći na centralnom terenu i neće početi pre 14.00 časova.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u osminu finala Mastersa u Rimu, pošto je danas u trećem kolu poražen od Čileanca Alehandra Tabila 6:2, 6:3.

djokovic5568

Meč je trajao 68 minuta. Tabilo je trenutno 32. teniser sveta.

Šest puta osvajao masters u Rimu

Najbolji teniser sveta je šest puta osvajao masters u Rimu, a poslednji trofej u glavnom gradu Italije podigao je 2022. godine, kada je u finalu bio bolji od Grka Stefanosa Cicipasa.

U četvrtfinalu ga je prošle godine eliminisao Danac Holger Rune.

Đoković je jedini igrač u istoriji "belog sporta" koji je osvojio 40 masters titula i jedini koji je najmanje dva puta trijumfovao na svakom od turnira serije

Čileanac je već u prvom gemu prvog seta napravio brejk, a onda je na svoj servis stigao do 2:0. Tabilo je nastavio sa dobrom igrom u nastavku meča, a onda je osvojio još dva gema i stigao je do 4:0.

Đoković je potom na svoj servis osvojio prvi gem na meču i smanjio je na 4:1. Čileanac je u nastavku meča sačuvao prednost od četiri gema i prvi set je dobio rezultatom 6:2.

Tabilo je poveo 2:0 na startu drugog seta. Igralo se potom gem za gem, a Čileanac je u devetom gemu napravio novi brejk i drugi set je dobio rezultatom 6:3.

Tabilo će u osmini finala igrati protiv Rusa Karena Hačanova, koji je pobedio Argentinca Franciska Serundola 6:2, 6:4.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 7.877.020 evra.

Incident sa flašicom završen bez posledica

Novak Đoković je nakon duela sa Muteom u drugom kolu doživeo bizarnu neprijatnost pošto ga je flašica koja je ispala iz ranca jednog navijača pogodila u glavu dok je pri izlasku sa terena delio autograme.

Ukazana mu je medicinska pomoć i sanirana posekotina koju je zadobio. Zbog mučnine i vrtoglavice otkazao je konferenciju za medije, ali je ubrzo na društvenim mrežama saopštio da je dobro, a onda se i našalio na svoj račun kada je na subotnji trening došao sa biciklističkom kacigom na glavi.

Tagovi