11. maj  2024. 12.08  | Izvor: RTV (Nikola Bugarski)

Festival ženske košarke u Kisaču

KISAČ -

U Osnovnoj školi "Ljudovit Štur" u Kisaču juče je organizovan tromeč između mlađih selekcija ženskih košarkaških ekipa "I ti si neko", Novosadske ŽKA i Partizana.

audio icon

Iako je ženska reprezentativna košarka izuzetno trofejna u 21. veku, deluje da se ne radi dovoljno na promociji tog sporta među mladim devojčicama koje bi trebalo da naslede slavne generacije. U selu Kisač nije takva situacija.

festival, ženske, košarke, u, kisaču, fotografija, 1

Na inicijativu trenera Olivera Pustinjaka, već godinama uspešno radi košarkaški klub "I ti si neko“ koji okuplja veliki broj mladih u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nedavno su dve igračice iz tog kluba prešle u Partizan i novosadsku žensku košarkašku akademiju. Upravo je to bio jedan od razloga da se organizuje tromeč između mlađih selekcija ta tri kluba.

Rezultat nije bio u prvom planu već promocija pravih vrednosti koje sport donosi. To je posebno važno u današnjem vremenu kada mladi sve više vremena provode sa telefonima, bez fizičkih aktivnosti.

festival, ženske, košarke, u, kisaču, fotografija, 2

Mečevi su privukli veliki broj gledalaca, pre svega onih najmlađih. Organizatori su za sve goste pripremili i bogatu gastronomsku ponudu dok je sve uveličano i tortom povodom rođendana košarkašice Partizana Sonje Pustinjak, koja je ponikla baš u Kisaču.

Tagovi