Vesti

0

Poslanici vladajuće većine podržaće u Skupštini Srbije dopune Zakona o biračkom spisku

Izvor: Beta

Poslanici vladajuće većine podržaće u Skupštini Srbije dopune Zakona o biračkom spisku

Izvor: NM / KR

Poslanici Socijalističke partije Srbije (SPS), Jedinstvene Srbije (JS) i Srpske napredne stranke (SNS) u skupštini Srbije su najavili da će podržati dopune Zakona o jedinstvenom biračkom spisku "zbog političkog dogovora s opozicijom", a ne zbog "realne potrebe".

U skupštinskoj raspravi, poslanik opozicionog Ekološog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta je kazao i da tek predstoji veliki posao u vezi kako je naveo, oslobađanja javnog servisa - RTS-a".

Poslanici danas raspravljaju o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi a koji je predložila opozicija koja izlazi na predstojeće izbore.

Poslanik SNS Milenko Jovanov je kazao da će poslanički klub te vladajuće stranke glasati za predložene izmene zbog, kako je kazao, "višeg cilja i kakve takve potličke stabilnosti".

"Naše je mišljenje da je ovo neodgovaran predlog, međutim postoji nešto što nas opredeljuje da glasamo za ovo, a to je viši cilj u državi", kazao je on.

Naveo je da je "lako raditi za državu ono što voliš i što ti prija a na ovakvim stvarima se pokazujemo , kako je ukazao, kako i kome je stalo do države da bi se progutala žabetina..."

"Neki ljudi će biti faktički onemogućeni da glasaju, što će biti posledica ovih zakona, ali za nas je najvažnija reč",  kazao je Jovanov.

Ponovo je odbacio navode opozicije o prekrajanju izborne volje i krađi na decebarskim ozborima posredstvom i "fantomskih birača", te izrazio uverenje u pobedu SNS i na izborima 2.juna.

Poslanica SPS Snežana Paunović je kazala da predložene zakonske izmene nisu po volji te stranke, ali da će za njih glasati "u skladu s političkim dogovorom".

Ona se u ime SPS izvinila građanima koji zbog zakonskih izmena neće moći da 2. juna, glasaju tu gde žive poslednjih 11 meseci.

Poslanica JS Marija Jevđić je kazala da poslanici te stranke "ne mogu da kažu da su zadovoljni predloženim zakonskim izmenama", ali da će glasati za njih da bi "doprineli demokratiji".

Poslanik Ekološkog ustanka je ponovio da postoji zajednički cilj opozicije a to je da vlast, koju je nazvao lopovskom, bude sklonjena.

"Na to sam pozivao od početka, i dalje pozivam da se ujedinimo", rekao je Jovanović, čiji Ekološki ustanak izlazi na predstojeće beogradske izbore u koaliciji "Biramo borbu".

Tu koaliciju čine i Zeleno levi front, Demokratska stranka, narodni pokret Srbije, Novo lice Srbije i Pokret slobodnih građana.

Od nekada jedinstvene koalcije "Srbija protiv nasilja" na izbore u Beogradu ne izlaze Stranka slobode i pravde i stranke Zajedno i Srbija centar (SRCE).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR