0
Fudbal
lopta

FOTO: Starsport.rs

LEGENDA SE BORI ZA ŽIVOT: Slavni fudbaler imao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov brat!

Objavljeno: 10.05.24 u 14:12

On se nalazi u teškom stanju

Proslavljeni fudbalski as Tijani Babangida (50) nalazi se u kritičnom stanju u bolnici, zajedno sa svojom suprugom, nakon stravične saobraćajne nesreće u Nigeriji. U udesu je poginuo i Babangidin rođeni brat Ibrahim (47), takođe bivši fudbaler.

Vesti o ovom tragičnom događaju potresle su Nigeriju. Babangida, koji je ostao upamćen po sjajnim partijama u dresu državnog tima tokom kraja 20. i početka 21. veka, doživeo je nesreću na autoputu KadunaZarija.

Nekadašnji golman Emanuel Babajaro (47), brat poznatijeg Selestina, izneo je jezive detalje o nesreći.

Molimo se za porodicu Babangida, koja je doživela tragediju na putu Kaduna – Zarija. Ibrahim je izgubio život, dok su ostali članovi porodice prebačeni u bolnicu – izjavio je Babajaro.

Tijani Babangida je sa reprezentacijom Nigerije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti, dok su na Mundijalu 1998. „super orlovi“ stigli do osmine finala. Bio je deo generacije u kojoj su nastupali asovi poput Tariba Vesta, Sandeja Oliseha, Selestina Babajara, Džej-Džej Okoče, Nvanka Kanua i mnogi drugi.

U klubskoj karijeri, Babangida je nastupao za Rodu, Venlo, Ajaks, Genčlerbirligi, Vitese, Al Itihad i Čangčung Jataji. Nakon što je završio igračku karijeru, bavio se menadžerskim poslom.

Njegov brat Ibrahim je bio manje poznat, ali je sa kadetskom selekcijom Nigerije osvojio Svetsko prvenstvo 1993. godine u Japanu, a kasnije je ostavio traga u holandskom Volendamu. Ova tragedija duboko je potresla fudbalski svet, a poruke podrške i saučešća pristižu sa svih strana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter