0
Fudbal

FOTO: FSS

DESET IGRAČA ZVEZDE NA SPISKU REPREZENTACIJE: Ovo je tim Srbije za Evropsko prvenstvo!

Objavljeno: 10.05.24 u 13:56

Srbija će pokušati da napravi što bolji bolji uspeh

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) je odabrala svoj tim koji će predstavljati zemlju na Prvenstvu Evrope, a selektor Jovan Damjanović je saopštio spisak igrača koji će nositi dres nacionalnog tima na ovom takmičenju.

Srbija, koja ima tri uzastopna učešća na EP za igrače do 17 godina, jedina je mlada selekcija naše zemlje koja je uspela da se plasira na finalni turnir, dok su druge selekcije imale izazovne sezone.

Prvenstvo Evrope će se održati na Kipru od 20. maja do 5. juna, a Srbija će u grupnoj fazi igrati protiv Ukrajine, domaćina Kipra i Češke. Dve najbolje selekcije iz grupe će se plasirati u četvrtfinale.

Na ovom turniru, Srbiju će predstavljati:

Golmani: Vukašin Jovanović (Partizan), Vladan Čarapić (Čukarički), Marko Kandić (Čukarički)

Odbrana: Viktor Stojanović, Vuk Roganović, Veljko Milosavljević, Igor Bubanja, Relja Premović (svi iz Crvene zvezde), Nikola Simić (Partizan)

Vezni red: Dušan Makević, Đorđe Ranković, Uroš Đorđević (svi iz Crvene zvezde), Aleksa Vasilić, Andrija Maksimović, Vasilije Kostov (svi iz Crvene zvezde), Stefan Mladenović (Čukarički), Jovan Ćirić (Mladost, Lučani)

Napad: Bogdan Kostić (Partizan), Mihajlo Cvetković, Aleksa Damjanović (obojica iz Čukaričkog).

Selektor Jovan Damjanović se odlučio zadržati većinu igrača koji su doprineli plasmanu na finalni turnir, pri čemu su talentovani kadeti Crvene zvezde ponovo činili okosnicu tima. Od značaja je što na spisku ima deset igrača iz Crvene zvezde, plus jedan iz Grafičara. Takođe, zanimljivo je što krilni fudbaleri iz Crvene zvezde i Grafičara dele isto ime i prezime – zovu se Uroš Đorđević.

Partizan ima petoricu igrača na spisku, Čukarički četvoricu, dok Mladost iz Lučana ima jednog igrača koji će predstavljati Srbiju.

4
5

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter