0
Lifestyle
lopta, fudbal, sport

FOTO: Pixabay.com

BIVŠI FUDBALER U CENTRU KRIMINALA: Srbin prodavao drogu tajnim agentima, pa policija razbila njegovu narko bandu!

Objavljeno: 10.05.24 u 11:55

Veliki skandal je uzdrmao javnost

U akciji pod kodnim imenom „Belvedere“, razbijena je kriminalna grupa predvođena bivšim fudbalerom Vladanom Šumarevićem, poznatijim kao Šumar. Grupa je hapšena širom Evrope, a devet osoba je uhapšeno u Srbiji, dok su neki od osumnjičenih privedeni u Češkoj i Bosni i Hercegovini.

Ova kriminalna grupa trgovala je drogom od septembra prošle godine do maja ove godine, prodajući velike količine amfetamina i ekstazija. Policija je akciju sprovela uz pomoć dva policijska prikrivena islednika, koji su uspeli da se infiltriraju u grupu i prikupljaju ključne informacije.

Pod lažnim identitetima, ova dva prikrivena policajca su uspela da se ubace u grupu i otkriju vođe i članove, kao i način funkcionisanja, štek stanove i saradnike. Tokom njihovih kontakata sa pripadnicima grupe, prikupljeni su ključni dokazi koji su doveli do hapšenja i pritvaranja osumnjičenih – izjavio je izvor blizak istrazi.

Vladan Šumarević, nekadašnji fudbaler, igrao je od 1997. do 2015. godine, nakon čega je otišao u Austriju. Međutim, nakon što je okončao fudbalsku karijeru, navodno je postao vođa ove kriminalne grupe.

Uhapšeni su i drugi članovi grupe, među kojima su i Igor Šćepanović, označen kao organizator kriminalne grupe, te drugi osumnjičeni koji su privedeni na saslušanje pred javnog tužioca. Svi osumnjičeni su stavljeni u pritvor, a na teret im se stavljaju krivična dela neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter