Pozornica

Pozorišni festival "Kustendorf" od 17. do 19. maja na Mećavniku

Pozorišni festival "Kustendorf" od 17. do 19. maja na Mećavniku
Foto: Pixnio | Pozorišni festival "Kustendorf" od 17. do 19. maja na Mećavniku

BEOGRAD - Pozorišni festival "Kustendorf" pod motom "Ima li života prije smrti" biće održan na Mećavniku od petka do nedjelje, 17. do 19. maja, a činiće ga takmičarski i revijalni program.

U okviru takmičarskog programa, u subotu, 18. maja, predstaviće se studenti Akademije umetnosti iz Novog Sada predstavama "Skakavci" Biljane Srbljanović i "Krotka" Fjodora Muhajloviča Dostojevskog.

Istog dana studenti Akademije umetnosti iz Beograda izvešće predstavu "Životinjska farma" DŽordža Orvela.

U nedjelju, 19. maja, nastupiće studenti Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda sa predstavom "11 potkošulja" i studenti banjalučke Akademije umjetnosti sa predstavom "Ćelava pjevačica" Ežena Joneska.

Festival će imati i bogat revijalni program, u okviru koga će biti odigrane četiri predstave, a nastupiće Narodno pozorište iz Sombora, Narodno pozorište Subotice i Državni teatar mladih Brijancev iz Sankt Peterburga.

O nagradama će odlučivati tročlani žiri koji čine glumica Vanja Ejdus, režiserka Jana Maričić i dramski pisac Đorđe Kosić, prenosi portal "Iskra".

Uručenje nagrada i svečano zatvaranje Festivala planirano je za 22.00 časa u nedjelju, 19. maja, a potom će od 23.00 časa početi koncert Dude Buržujke i "Haiku za danas".

Pozorišnom "Kustendorfu" prisustvovaće studenti dramskih umjetnosti iz Srbije, Republike Srpske i Rusije, a ulaz je otvoren i za ostale posjetioce.

Festival se održava u organizaciji "Rasta internacional" pod pokroviteljstvom Emira Kusturice i sponzorstvom kompanije "Transfera".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije