ŠOK! BIVŠI FUDBALER DROGU PRODAVAO TAJNIM AGENTIMA: Ovako je raskrinkana krimi-grupa u akciji Belvedere! BOSANSKI ARKAN MEĐU NJIMA
Uhapšeni Vladan Šumarević, Foto: Printskrin/Facebook

otkrivamo!

ŠOK! BIVŠI FUDBALER DROGU PRODAVAO TAJNIM AGENTIMA: Ovako je raskrinkana krimi-grupa u akciji Belvedere! BOSANSKI ARKAN MEĐU NJIMA

Crna Hronika -

Kriminalnu grupu koja je uhapšena sa velikom količinom droge raskrinkali prikriveni islednici koji su se infiltrirali u klan koji je predvodio bivši fudbaler

Kriminalnu grupu koju je predvodio bivši fudbaler Vladan Šumarević (53) a koja je uhapšena u velikoj akciji Javnog tužilaštva za organizovani kriminal i SBPOK-a razotrkila su dva policijska prikrivena islednika, saznaje Kurir! Kako je saopšteno, u Srbiji je uhapšeno devet osoba, Šumareviću su lisice stavljene u Češkoj republlici, dok je jedan od osumnjičenih već u pritvoru u Bosni i Hercegovini.

Kriminalne grupa se sumnjiči da je od 27. septembra prošle godine, do 4. maja ove kada su i uhapšeni trgovala drogom, a kod njih je tokom pretresa pronađeno oko 170 kilograma amfetamina i 10.000 tableta ekstazija i 50.000 evra.

Ilustracija
Ilustracijafoto: MUP RS

- U velikoj međunarodnoj akciji pod kodnim nazivom "Belvedere" razbijena je kriminalna grupa koja je trgovala drogom a koju su predvodili Šumarević i Igor Šćepanović, koji je priznao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret. Istraga je trajala nekoliko meseci i akcija je uspešno izvedena zahvaljujući pre svega dvojici "tajnih agenata", odnosno prikrivenih isledinika policije koji su uspeli da se infiltriraju u grupu - objašnjava sagovornik Kurira. Prema njegovim rečima, prikriveni agenti u koje vođe i pripadnici grupe nisu posumnjali ni u jednom trenutku, predastavljali su se kao kupci koji su se redvono snabdevali kod njih.

- Oni su pod lažnim identitetima uspeli da se ubace u grupu i tokom kontakta koje su imali sa pripadnicima otkriju njene vođe i članove, kao i način funkcionisanja, štek stanove i saradnike. Policajci na zadatku, slikali su i snimali primopredaje droge, pa su prikupljeni dokazi protiv osumnjičenih, koji su uhapšeni a potom i pritvoreni - objašnjava naš sagovornik.

Tijana Ajfon
Tijana Ajfonfoto: Privatna arhiva

Bosanski Arkan Hapšen sa Tijanom Ajfon Među osumnjičenima u akciji Belvedere je i Mladen Todorović, koji je u pritvoru u Bosni i Hercegovini zbog drugog krivičnog dela. Mediji iz susedne države pisali su o njemu pre nekoliko godina kada je uhapšen u akciji "Kristal" u kojoj je bila privedena i starleta Tijana Maksimović, zvana Tijana Ajfon. - Mladen Todorović Arkan, bio je uhapšen u akciji Kristal u kojoj je privedeno još 36 osoba. On je i ranije bio osuđivan za pomaganje u ubistvu svojoj majci - pisali su mediji iz Bosne i Hercegovine. Inače, i starleta Tijana Ajfon je posle tog hapšenja osuđena na godinu dana zatvora.

Podsetimo, Šumarević koji je uhapšen u Češkoj, kako je Kurir pisao, bavio se profesionalno fudbalom do 2015. kada je prestao da igra. Osim njega i Šćepanovića koji je takođe označen kao organizator, lisice su stavljenje i Petru Deliću, Miroslavu Pavloviću, Slavku Deliću, Aleksandru Gosiću, koji se ranije prezivao Petrović, Mladenu Todoroviću, koji se nalazi u priotvoru u Bosni i Hercegovini zbog izvršenja drugog krivičnog dela, Milošu Milovanoviću, Slavku Jovanoviću, koji se ranije zvao Stevan Dulić, Zahiru Hodžiću i Milici Ivanović. Njima se na teret stavljaju krivicna dela neovlašcena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

- Prilikom pretresa pronađena je i oprema i supstance koje su namenjene za proizvodnju opojne droge i oko 50.000 evra. Na saslušanju kod javnog tužioca za organizovani kriminal jedan od organizatora Igor Šcepanović i jedan od pripadnika Miroslav Pavlović su priznali izvršenje krivičnog dela - navodi se iz tužilaštva.

Na predlog Javnog tužioca za organizovani kriminal sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor za sve osumnjičene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track