Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Olimpijakos - Aston Vila Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
i

Olimpijakos - Aston Vila Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Fešta u Pireju! El Kabi lansirao Olimpijakos u finale Lige konferencija! /VIDEO/

Stefan Abramović - Vest objavljena: 22:57 - 09.05.2024

Grčki crveno-beli su trijumfom nad Aston Vilom overili mesto u velikom finalu trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, koje će se igrati u Atini.

Fudbaleri Olimpijakosa plasirali su se u finale Lige konferencija, pošto su u revanš meču polufinala savladali Aston Vilu rezultatom 2:0 (1:0) i na taj način materijalizovali prošlonedeljni trijumf iz Birmingema od 4:2.

Pirejski crveno-beli će u velikom finalu, koje se 29. maja igra na AEK-ovom Aja Sofija stadionu u Atini, igrati protiv Fiorentine, koja je u polufinalu eliminisala Klub Briž.

Oba gola na meču postigao je Marokanac Ajub El Kabi, u desetom i 79. minutu, pa je na taj način lansirao Olimpijakos u finale.

Prvi gol na stadionu Jorgos Karaiskaki navijači su imali priliku da vide u desetom minutu utakmice, kada je El Kabi zatresao mrežu nakon što je Kini sa leve strane ubacio oštru loptu u srce šesnaesterca.

Gosti iz Engleske su bili blizu izjednačenja u 25. minutu kada je Daglas Luiz opalio po lopti, ali je golman domaćeg tima Konstantinos Colakis izvrsno reagovao.
Na drugoj strani se istakao i čuvar mreže Aston Vile Emilijano Martinez, koji je zaustavio opasan pokušaj Konstantinosa Forcunisa.
U nadoknadi prvog dela je Aston Vila još jednom imala priliku da poravna rezultat, ali je Colakis nekako izvukao loptu koju je pod prečku šutnuo Leon Bejli.

Veliku šansu je u petom minutu drugog poluvremena imao Oli Votkins, koji je snažno šutirao posle centaršuta, ali je lopta prohujala iznad prečke.
To je ujedno bila i jedina velika šansa za goste u drugom delu.

Sve dileme oko pitanja pobednika otklonjene su u 79. minutu, kada je El Kabi postigao drugi pogodak na meču. Asistent kod tog gola bio je sjajni golman Colakis, koji je vrhunski ispucao loptu i pronašao napadača na drugoj polovini terena, a ovome nije bilo teško da u situaciji 'jedan na jedan' matira Martineza.

Pročitajte još:

VIDEO Anćeloti surovo iskren: Nemam vremena za Bajernove žalbe

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Novak Đoković FOTO: Printskrin
14 58
Novak Đoković

14:58 - 02.06.2024

video Ovo niste videli u prenosu! Emotivan zagrljaj Đokovića i najmlađeg navijača

Novak Đoković je završio meč protiv Lorenca Musetija u 3.06 u noći između subote i nedelje nakon četiri sata i 29 minuta igre. Bio je iscrpljen, ali najbolji teniser sveta je još jednom pokazao zašto je šampion i na terenu i van njega. Odmah po završetku meča, Nole je prišao najmlađem navijaču, dečaku koji ga je iz prvih redova bodrio, jako ga je zagrlio i poljubio.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

Aleksandra Uzelac, FOTO: FIVB
15 40
Reprezentacija Srbije

15:40 - 02.06.2024

Nova pobeda, odbojkašice bolje i od Bugarske

Odbojkašice Srbije su sa osmesima na licu okončale turnir u Arlingtonu. Izabranice Đovanija Gvidetija su savladale Bugarsku i turnir završile sa polovičnim učinkom, što je, uz bolju igru iz meča u meč, vidan napredak u odnosu na početak Lige nacija.

Frančesko Banjaja, FOTO: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia
15 14
Auto-moto

15:14 - 02.06.2024

Banjaja slavio u Muđelu

Frančesko Banjaja je uspeo da slavi na trci u Muđelu gde je vodio od treće krivine prvog kruga, pa sve dok nije prvi prošao kroz cilj.