Vesti

0

Sindikat prosvetnih radnika Bačka Palanka za sutra najavio štrajk i protest zbog napada na profesora

Izvor: Beta

Sindikat prosvetnih radnika Bačka Palanka za sutra najavio štrajk i protest zbog napada na profesora

Izvor: Novi magazin/VV

Sindikat prosvetnih radnika Bačka Palanka najavio je za sutra štajk i protest jer je bivši učenik škole u tom mestu pretukao nastavnika.

Maloletnik (16 ) bivši učenik Srednje tehničke škole ‘9. maj’ je juče fizički napao profesora Z.S (65).

Sindikat je saopštio da će, u petak, svi njegovi članovi stupiti u jednodnevnu potpunu obustavu rada i da  će se ona sprovoditi u svim školama na teritoriji Bačke Palanke.

Zakazan je, sa početkom u 13.00, i protesni skup pod nazivom "Dokle više?" kao vid solidarnosti sa kolegom koji je pretučen na radnom mestu u školi.

Pozvali su kolege prosvetne radnike u opštini, bez obzira da li su sindikalno organizovani ili ne, da učestvuju u obustavi rada i protesnom skupu.

U saopštenju su pozvali i nekadašnje prosvetne radnike, roditelje učenika i sve građane koji žele da žive u sigurnom i bezbednom društvu, da se pridruže protestu.

Nadležne u ministarstvu prosvete Srbije i resornom pokrajinskom sekretarijatu su pozvali da preduzmu konkretne mere, koje će dovesti "da prosvetni radnici budu stvarno a ne deklarativno" zaštićeni od nasilja.

Od policije, tužilaštva i suda, kako su naveli, očekuju da vinovnik napada bude u najskorije vreme procesuiran i kažnjen.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR