0
Evropske lige
Dragan Stojković Piksi

Dragan Stojković Piksi (FOTO: Starsport)

PIKSI GA NE ZOVE, A VELIKAN GA HOĆE: Ko je mladi srpski fudbaler za koga se bori Sevilja?

Objavljeno: 09.05.24 u 19:55

Sevilja je naciljala pojačanje za leto

Sevilja intenzivno radi na pojačanjima za narednu sezonu, posebno na popunjavanju pozicije defanzivnog veznog igrača nakon odlaska Fernanda Režesa. Prema izvorima iz madridskog lista AS, sportski direktor Sevilje, Viktor Orta, vodi pregovore sa Interom oko potencijalne pozajmice ili opcije otkupa Lusijana Agumea, ali favorit za popunjavanje te pozicije je srpski reprezentativac Mirko Topić.

Topić je privukao pažnju evropskih klubova svojim izvanrednim nastupima za portugalski Famalikao. AS ga opisuje kao igrača sličnog Nemanji Matiću po građi i stilu igre, ističući da će Sevilja morati da izdvoji između milion evra za njegov transfer. Interesovanje za Topića dolazi i iz Engleske i Italije, ali Sevilja se čini kao najkonkretniji kandidat za njegovo dovođenje.

Famalikao je Topića doveo prošlog leta za 1.000.000 evra, a njegova tržišna vrednost sada je pet ili šest puta veća. Tokom sezone je odigrao 33 utakmice za Famalikao u svim takmičenjima, često provodeći punih 90 minuta na terenu.

U Sevilji već igraju dvojica srpskih internacionalaca, Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj. Dmitrović je imao ograničen broj nastupa ove sezone, dok se Gudelj oporavlja od povrede kolena. Sevilja se nada da će dolazak Topića dodatno ojačati njihov tim i doprineti njihovim ciljevima u narednoj sezoni.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter