Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Košarkaška reprezentacija Srbije, trening pred početak kvalifikacija za EP Predrag Danilović Svetislav Pešić (Foto: Sportal/Aleksandar Dimitrijević)
i

Košarkaška reprezentacija Srbije, trening pred početak kvalifikacija za EP Predrag Danilović Svetislav Pešić (Foto: Sportal/Aleksandar Dimitrijević)

Javili se Danilović i Pešić! Njihova poruka za Jokića će odjeknuti, naročito zbog onog što čeka cela Srbija

Bojan Vinulović - Vest objavljena: 11:45 - 09.05.2024

Reprezentativac Srbije i najbolji igrač Denvera Nikola Jokić treći put je izabran za najkorisnijeg igrača sezone u NBA ligi! Naš centar je već proglašen za najboljeg igrača najjače lige sveta 2021. i 2022. godine.

Jokić je u sezoni 2023-2024 prosečno beležio 26.4 poena, 12.4 skokova i devet asistencija po utakmici, čime je zaslužio PER indeks korisnosti 31.3.

Posle istorijskog uspeha, asu Denvera čestitke je uputio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

– Još jedan neverovatan uspeh za Nikolu, uspeh zahvaljujući kome je obezbedio sebi veoma značajno mesto u istoriji NBA lige. Od srca mu čestitam i verujem da je i on svestan koliko ova njegova nagrada čini sve ljude koji u Srbiji vole košarku ponosnim zbog njega. Želim mu dobro zdravlje i još mnogo uspeha, kako na individualnom i klupskom, tako i na reprezentativnom nivou.

Predrag Danilović

I selektor muške seniorske reprezentacije Srbije Svetislav Pešić čestitao je Jokiću biranim rečima:

– Na prvom mestu, čestitke za Nikolu na osvojenoj nagradi i svemu što on pokazuje, ne samo ove godine, nego i tokom prethodnih sezona. Kada neko osvoji MVP nagradu treći put to je onda jasna potvrda da je igrač trenutno najbolji od najboljih. Ove sezone, za razliku od prethodnih, Nikola je imao veliku konkurenciju u igračima koji igraju na spoljnim pozicijama. I u toj konkurenciji, on je osvojio priznanje. Svi smo mi ponosni na Nikolu, ne samo što je ponovo potvrdio da je najbolji igrač današnjice, nego i zbog svega što on sa sobom nosi. Siguran sam da ovo njegovo priznanje motiviše decu u Srbiji i širom Evrope i sveta da se bave košarkom – rekao je Pešić.

Jokić je tako stao uz rame Karimu Abdulu Džabaru, Majklu Džordanu, Lebronu Džejmsu, Bilu Raselu, Viltu Čembrlenu, Irvinu Medžiku Džonsonu, Leriju Birdu i Mozisu Melounu, jer je ukupno devet igrača u NBA istoriji imalo tri ili više MVP priznanja.

Nikola iza sebe ima fantastičnu sezonu, pošto je tokom cele lige nosio Denver na svojim plećima, a trenutno igra polufinale Zapadne konferencije protiv Minesote.

Jokić je u trci za ovo prestižno priznanje sa čak 926 bodova iza sebe ostavio lidera Oklahoma Sitija Šeja Gildžjus Aleksandera (640 bodova) i najboljeg igrača Dalasa Luku Dončića (566 bodova).

Ako se niste rasplakali do sada, sada sigurno hoćete! Kakva čestitka Denvera i Natalije za Nikolu Jokića

PROČITAJTE JOŠ

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Novak Đoković FOTO: Printskrin
14 58
Novak Đoković

14:58 - 02.06.2024

video Ovo niste videli u prenosu! Emotivan zagrljaj Đokovića i najmlađeg navijača

Novak Đoković je završio meč protiv Lorenca Musetija u 3.06 u noći između subote i nedelje nakon četiri sata i 29 minuta igre. Bio je iscrpljen, ali najbolji teniser sveta je još jednom pokazao zašto je šampion i na terenu i van njega. Odmah po završetku meča, Nole je prišao najmlađem navijaču, dečaku koji ga je iz prvih redova bodrio, jako ga je zagrlio i poljubio.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

Aleksandra Uzelac, FOTO: FIVB
15 40
Reprezentacija Srbije

15:40 - 02.06.2024

Nova pobeda, odbojkašice bolje i od Bugarske

Odbojkašice Srbije su sa osmesima na licu okončale turnir u Arlingtonu. Izabranice Đovanija Gvidetija su savladale Bugarsku i turnir završile sa polovičnim učinkom, što je, uz bolju igru iz meča u meč, vidan napredak u odnosu na početak Lige nacija.

Frančesko Banjaja, FOTO: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia
15 14
Auto-moto

15:14 - 02.06.2024

Banjaja slavio u Muđelu

Frančesko Banjaja je uspeo da slavi na trci u Muđelu gde je vodio od treće krivine prvog kruga, pa sve dok nije prvi prošao kroz cilj.