Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

Камерни оркестар „Нови Сад“ са најбољим младим музичарима у сутра Градској концертној дворани

Најбољи млади музичари, ученици Музичке школе „Исидор Бајић“ и студенти новосадске Академије уметности, наступиће у пратњи Градског камерног оркестра Камерата Нови Сад, а под диригенстком палицом маестра Евгенија Шевкенова, у Градској концертној дворани у понедељак 13. маја од 20 сати.
Фото: Камерата Нови Сад

Солисти су лауреати многобројних међународних и домаћих такмичења, ипак, селекцију најбољих 14, потврдиле су претходно одржане аудиције.

„Ово је први од два концерта, где ће наступити укупно 14 имена. Заљубљеницима у класичну музику, нека су већ позната, али сигуран сам, да уколико то и није случај, за наше младе колеге ће се тек чути. Велико је задовољство мојих колега из оркестра и моје, што је подршка младим надама постао део концертне традиције нашег ансамбла. Свесни смо колико ово концертно искуство значи младим извођачима, са друге стране, они су и наша најбоља инвестиција. Неки од њих су, уосталом, сигурно и будућност овог оркестра. Даћемо све од себе да буду бољи од нас“, каже Марко Милетић, уметнички руководилац оркестра.

Новосадској публици ће се у понедељак, 13. маја представити првих седам солиста: Марија Ђуровић (флаута), Борис Безруков (виолина), Лана Радовић (виолина), Јована Савић (виолина), Катарина Митровић, (виолончело), Азра Феризовић (маримба), Ирина Бродић (клавир), док ће у уторак, 28. маја, наступити Андриана Петровски (сопран), Милица Злоколица (сопран), Сара Николић (флаута), Катарина Марјанов (кларинет), Хана Скелеџија (виолина), Ања Јанеш (виолина), Јана Станишић (клавир), преосталих седам извођача.

Камерата и наши млади солисти, на првом концерту ће наступити под диригентском палицом маестра Евгенија Шевкенова из Бугарске, док ће другим руководити добро нам познати новосадски маестро – Александар Којић.

Оба концерта биће одржана у Градској концертној дворани од 20 сати. Улаз је слободан.

Maj mesec matematike (M3) prvi put u Novom Sadu „Biotehnologija: Algoritmi prirode“

Преузмите андроид апликацију.