Vesti

0

PSG o poseti predsednika Kine: Vučić učinio sve da se prikaže snishodljivim liderom

Izvor: Beta

PSG o poseti predsednika Kine: Vučić učinio sve da se prikaže snishodljivim liderom

Izvor: Beta/SLOBODAN MILJEVIC

Poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Beogradu pokazala je iznova prirodu režima Aleksandra Vučića koji je učinio sve da se prilikom ovog važnog diplomatskog događaja prikaže snishodljivim liderom, a Srbiju da prikaže ulaznom lukom Evrope za kineske proizvode, ocenio je danas Pokret slobodnih građana (PSG).

U saopštenju su ocenili da će se Đinping "vratiti u Kinu sa nekoliko desetina potpisanih memoranduma, od kojih su većina potpuno beznačajni i služe samo za fotografisanje, prodatih desetak vozova i poslova za svoje kompanije, dok će Srbija ostati zarobljena u imaginaciji svog predsednika da je on lično otvorio vrata Kini u Evropi". 

"Dok predsednik Srbije govori o čeličnom prijateljstvu sa Kinom i uspešnoj saradnji na više polja, zaboravlja da je pre samo mesec dana isto tako čelično prijateljstvo promovisao sa Francuskom, a ranije tokom svog mandata i sa Nemačkom, Rusijom, SAD, Španijom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i praktično svim državama na svetu koje imaju odnose sa Srbijom", stoji u saopštenju PSG.

Ocenili su da bi Srbija i za Kinu bila "mnogo pouzdaniji partner" da je kao Slovačka članica Evropske unije, da ima ravnopravni pristup svim tržištima i da učestvuje na svim forumima gde se donose ključne odluke za Evropu.

"Dok je na čelu Srbije Aleksandar Vučić Srbija se neće pomaći ni u jednom pravcu i od diplomatskih uspeha ostaće nam samo protokol i memorandumi", ocenio je Pokret slobidnih građana.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR