0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@ChelseaFC

ŠOK U PREMIJER LIGI: Bivši trener Čelsija suspendovan zbog rasizma!

Objavljeno: 08.05.24 u 17:10

Gvin Vilijams suspendovan je do kraja života

Vilijams(76), koji je 27 godina radio u Čelsiju, dobio je zabranu treniranja još 2019. godine, ali Fudbalski savez Engleske nema običaj da ovakve informacije objavljuje javno, a mediji na ostrvu su je tek sada objavili.

Atletik“ navodi da je Vilijams zlostavljao dečake od 12 godina na rasnoj osnovi.

Jezik koji je ponekad koristio u razgovoru sa crnim igračima bio je okrutan, šokantan– poručio je jedan neimenovani igrač u istrazi.

Protiv njega su bile podnesene dve prijave policiji, uključujući optužbe za seksualno zlostavljanje jednog igrača mladog tima Čelsija, ali istrage nisu dovele do podizanja optužbe. Vilijams je u oba slučaja negirao krivicu, a na osnovu toga Fudbalski savez je procenio da on ne predstavlja opasnost za decu. Tokom 27 godina u Čelsiju je imao različite uloge. Osim rada u mlađim kategorijama bio je glavni skaut i pomoćni trener u stručnom štabu Klaudija Ranijerije.

Iz Čelsija je otišao 2006. godine nakon čega je sedam godina radio u Lidsu kao tehnički direktor. Tamo je dobio otkaz nakon što je kolegama, ali i koleginici e-poštom slao pornografske slike.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter