08. maj  2024. 15.34  →  22.11 | Izvor: Tanjug

Dodik čestitao Dan pobede: Srbi su slobodarski narod, uvek na strani pravde

BANJALUKA -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je građanima Srpske 9. maj - Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope.

"Dan pobede nad fašizmom jedan od najznačajnijih datuma u istoriji čovečanstva i dan kada se obeležava pobeda slobodarskog sveta nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. To je dan kada odajemo počast žrtvama antifašističke borbe čiji je život ugrađen u stvaranje boljeg i pravednijeg sveta", naveo je Dodik.

milorad, dodik

Istakao je da se sećanjem na ogromni doprinos srpskog naroda u borbi za oslobađanje Evrope, izražava naša zahvalnost herojima koji su doneli mir.

"Srbi su slobodarski narod koji je uvek bio na strani pravde, i treba da budemo ponosni na svoju prošlost, istoriju i pobedu u borbi protiv fašizma. Republika Srpska danas je dobro i stabilno mesto za život svih, bez obzira na naciju i veru, i mi nastavljamo da gajimo savremene civilizacijske vrednosti i antifašističku tradiciju", saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike Srpske.

Bila mi je čast da prisustvujem svečanom ručku u čast Si Đinpinga

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je večeras da mu je bilo veliko zadovoljstvo što je prisustvovao svečanom ruku u čast kineskog predsednika Si Đinpinga, koji je boravio u Beogradu.

"Imao sam veliko zadovoljstvo da prisustvujem svečanom ručku u čast predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga i njegove supruge profesorke Peng, koji su upriličili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova supruga Tamara. Bila je to još jedna prilika da dodatno učvrstimo prijateljske odnose Kine i Republike Srpske", naveo je Dodik na platformi X (Tviter).

Posle boravka u Srbiji, kineski predsednik Si stigao je večeras u Budimpeštu, a njega je budimpeštanskom aerodromu dočekao mađarski premijer Viktor Orban sa suprugom.

Tagovi