Praznik u Rimu: Teniski bračni par kao Odri Hepbern i Gregori Pek na vespi (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Filmska ekranizacija večnog grada kroz romantičnu komediju „Praznik u Rimu“ iz 1953. bila je inspiracija umetničkim dušama u organizaciji teniskog turnira na šljaci u italijanskoj prestonici.

To što uporedo igraju i teniseri na mastersu i teniserke u svojoj kategoriji 1000, a i jedni i drugi u izazovima koji su najznačajniji posle ona četiri za grend slem, zgodno je došlo da se za teniski rimejk holivudskog ostvarenja pozovu Rusi Anastasija Potapova i Aleksandar Ševčenko, koji, istina, igra pod zastavom Kazahstana, a koji su od prošle godine mladi bračni par.

Njih dvoje su stavljeni u kultnu scenu iz filma gde je Potapova Odri Hepbern, dobitnica Oskara za svoju ulogu, a Ševčenko Gregori Pek.

Rim iz filma i iz pedesetih godina prošlog veka oživljen je i kroz garderobu i kroz neizbežnu vespu, jedan od nacionalnih simbola Italije.

„To mi je jedan od omiljenih filmova. Uživam u ovoj ulozi“, rekla je Potapova.

Ševčenko nije skrivao da ga fotografisanje ne oduševljava, ali je dao sve od sebe da bar delom podseti na američkog novinara Džoa Bredlija koji se na prvi pogled zaljubljuje u Anju Smit, a u stvari princezu En.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari