Ekonomija

0

Er Srbija u aprilu prevezla 303.189 putnika, najbolji rezultat od osnivanja kompanije

Izvor: Beta

Er Srbija u aprilu prevezla 303.189 putnika, najbolji rezultat od osnivanja kompanije

Izvor: NM / SA

Kompanija Er Srbija (Air Serbia) objavila je danas da je u aprilu ove godine u redovnom saobraćaju prevezla 303.189 putnika, sedam odsto više nego u istom mesecu 2023. godine.

To je najbolji apriliski rezultat od osnivanja kompanije 2013. godine, jer je prvi put u tom mesecu premašen broj od 300.000 putnika.

Er Srbijom je od početka ove godine do sada letelo više od milion putnika, a sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu realizovan je 3.271 let.

"Do sada ostvareni rezultati pokazuju da su sva četiri meseca tekuće godine uspešniji od istih meseci 2023. Letnja sezona je evidentno počela dinamično, a sve ukazuje da će se tako i nastaviti", rekao je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić.

Podsetio je da je prethodna godina za kompaniju bila rekordna i naveo da se na početku 2024. godine trend povećanja broja putnika nastavlja.

Najpopularnije destinacije u mreži nacionalne avio-kompanije Srbije u aprilu ove godine bile su Pariz, Cirih, Milano, London, Rim i Amsterdam, a u regionu Podgorica i Tivat, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi bili do Istanbula, Atine, Barselone i Larnake.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR