Počinje akcija iznošenja kabastog otpada u zrenjaninskim selima

ZRENJANIN – U ponedeljak  13. maja počinje akcija iznošenja kabastog otpada u seoskim mesnim zajednicama, saopštili su iz JKP „Čistoća i zelenilo“.

JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin u saradnji sa Gradom Zrenjaninom sprovešće prolećnu akciju iznošenja kabastog otpada, u periodu od 13. maja do 7. juna, kojom će biti obuhvaćena 22 naseljena mesta.

„ Početak proleća predstavlja period u godini kada se građani najčešće odlučuju za sezonsko sređivanje svojih kuća ili dvorišta, a to podrazumeva stvaranje i odlaganje kabastog otpada. Shodno tome, cilj akcije i jeste da se građani oslobode kabastog otpada iz domaćinstva, kao i da zajedničkim snagama, a primerenim odlaganjem otpada, sprečimo stvaranje divljih deponija, damo svoj doprinos zaštiti životne sredine i očistimo svoje okruženje.  Kontejneri zapremine 5 m3 postavljaće se po jedan dan ispred prostorija Mesnih zajednica. Prva na redu za iznošenje kabastog otpada je MZ Orlovat i kontejneri zapremine 5 m3 biće postavljeni u ponedeljak 13.maja, potom je 14.maja na redu MZ Tomaševac, 15.maja kontejneri će biti postavljeni u MZ Botoš i tako redom i u ostalim mesnim zajednicama2, poručili su iz JKP „Čistoća i zelenilo“.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.