Vesti

0

APV: Povećanjem broja biračkih mesta priprema se nova izborna prevara u Novom Sadu

Izvor: Beta

APV: Povećanjem broja biračkih mesta priprema se nova izborna prevara u Novom Sadu

Izvor: N1

Akcija progresivne Vojvodine (APV) saopštila je danas da je Gradska izborna komisija Novog Sada u subotu, 4. maja, donela odluku da se broj biračkih mesta poveća sa 212 na 219.

APV je u saopštenju navela da je to urađeno "pred Uskrs, daleko od očiju javnosti", te zapitala postoji li bilo kakav opravdan i logičan razlog za takvu oduku, ili je, kako je ocenila, u pitanju "priprema za novu izbornu krađu i upis novih hiljada fantomskih birača u Novom Sadu".

"Otvaranjem novih biračkih mesta unosi se konfuzija pre svega kod birača jer se ne zna ko gde treba da glasa, a naročito u Petrovaradinu, na Detelinari, Telepu, Salajci i Žitnom trgu", dodaje se.

Kako je APV navela, time se "otvara mogućnost upisa nepostojećih birača unutar tih biračkih mesta, na adresama novoizgrađenih ili nedovršenih stambenih objekata" što je, ukazala je,  viđano "i u prethodnom izbornom ciklusu".

Podsetili su i da je maksimalan broj birača koji mogu da glasaju na jednom biračkom mestu 2.500, a da 23. aprila, kada je objavljen poslednji presek stanja, "ni na jednom biračkom mestu u Novom Sadu nije bilo upisano više od tog broja".

APV je najavila da će nastaviti da prati sve promene koje, kako tvrdi, ukazuju na to da je "u toku nova izborna mahinacija".

Ponovo je pozvala građane Novog Sada da bojkotuju glasanje 2. juna koje je nazvala "farsom" od izbora.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR